Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2022. Június 23. 05:01, csütörtök | Helyi

DARABOS LEHEL SIKEREI

DARABOS LEHEL SIKEREI

A Györffy István Katolikus Általános Iskolában Darabos Lehellel beszélgettünk, csak most nem a makettekről, hanem a matematikáról, hiszen ebben ért el nagyon szép eredményeket.

A Curie matematika versenyen harmadik helyezést ért el Lehel, akinek egyik kedvenc tantárgya a matek, szeret feladatokat megoldani, ott is inkább a bonyolultabbakat, mint a választósokat, mert előbbi gondolkodtatja el jobban.

A versenyre Pardi Károlyné matematika tanárnővel készült, külön gyakorló órákon az előző évek feladatsorait oldották meg. A versenyen is volt olyan feladat, amit sokat gyakoroltunk - egyenletes feladatok-, de volt egy-két olyan, amin igen gondolkozni kellett - árulta el Lehel, aki úgy érezte jól sikerültek a válaszai, csak az utolsó feladatban volt bizonytalan.

Az online versenyeket nem szereti, számára jobb, ha ott van a helyszínen, egy országos döntő nagyon jó érzés s kicsit a stresszhelyzet is jót tesz neki. Mivel most hetedikes, így még nyolcadikban indulhat ezen a versenyen, mert az jó felkészülés az írásbeli felvételire a középiskolába, matek-fizika szakra szeretne Debrecenbe menni a Fazekas vagy a Tóth Árpád Gimnáziumba.

A legnehezebb tantárgy számára az angol, de sok tanulással az is megy neki. Nyolcadik év végére szeretne nyelvvizsgát tenni.
Mára a maketteskedés a múlté, a tanulás az első számára. A kikapcsolódást az olvasás, a biciklizés, természetjárás és a barátokkal való találkozás jelenti majd nyáron is.

Jó testvérként kishúgának is segít, ha nem ért valami matek leckét, vagy esetleg angolt. S már várja a nyári családi kirándulásokat is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 05:01, kedd | Helyi

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS

A szabad térben való tartózkodás kellemessé tétele érdekében minden település életében kiemelten fontos feladat a kellő időben megkezdett szúnyoggyérítés. Városunkban ez a feladat ebben a hónapban vált esedékessé.

2022. Július 05. 05:00, kedd | Helyi

OVIS FEJLESZTŐ TÁBOR

Molnárné Oros Csillával beszélgettünk arról, hogy kik vettek részt az Akácliget fürdőben tartott fejlesztő táborban.

2022. Július 04. 16:52, hétfő | Helyi

Háromszáz településen és a fővárosban gyérítik a szúnyogokat

Az elmúlt heti kánikula és a több hete tartó csapadékhiány következtében az ország jelentős részén, főként az Alföldön szinte megszűnt a csípőszúnyogok jelenléte.

2022. Július 04. 16:48, hétfő | Helyi

A legjobbak között végeztek a szolnoki tűzoltók

Július elsején véget ért a XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedő.