Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2023. Július 02. 19:02, vasárnap | Helyi

DEMENS BETEGEKET ZAKLATOTT

DEMENS BETEGEKET ZAKLATOTT

Hetek óta figyelték a rendőrök az idősotthonban erőszakoló ápolót. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

Gyalázatos, felháborító ügyben nyomoznak a jászsági rendőrök: a gyanú szerint egy ápoló rendszeresen verte és szexre kényszerítette az egyik törökszentmiklósiidősotthon demens, pszichiátriai ellátásra szoruló betegeit.

Információink szerint a rendőrséghez érkező jelzések után a rendőrök operatív módszerekkel és eszközökkel kezdtek hetekig tartó, titkos nyomozásba. A bizonyítékok beszerzése után a munkahelyén fogták el a szakképzett ápolót. A szolnoki bíróság letartóztatta a 34 éves, törökszentmiklósi férfit.

A vádhatóság szexuális erőszak, valamint közfeladatot ellátó személy által megvalósított bántalmazás bűntett gyanúja miatt indított eljárást.
Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi idén februártól május 23-ai elfogásáig a gondozásban lévő idősek közül két 70 év körüli, betegségük révén védekezésre képtelen női ápoltat rendszeresen, az éjszakai műszakban erőszakkal és fenyegetéssel szexuális cselekmények tűrésére, illetve annak végzésére kényszerített.
Lánczi Rajmund János csoportvezető ügyész a televíziónknak elmondta, a gyanúsított a bizonyítékok szerint rendszeresen erőszakoskodott a betegekkel.

Úgy tudjuk az állásából azonnali hatállyal elbocsátott ápoló az ellene felhozott vádakra azt mondta, hogy félreértelmezett helyzetek, beteg emberek képzelődése és szakmai féltékenység miatt keveredett gyanúba.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 14:36, hétfő | Helyi

ÁLLÁSAJÁNLATOK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2023. December 04. 05:01, hétfő | Helyi

A VÍZKÉSZLETEK NÖVELÉSÉN A HANGSÚLY

A klímaváltozás káros következményeinek mérséklése a legfőbb célja az Európai Unió és hazánk 530 millió forintos támogatásával megvalósuló projektnek.

2023. December 04. 05:00, hétfő | Helyi

HOMÁLYOSAN EMLÉKEZTEK A TANÚK

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal 47 éves karcagi férfivel szemben, aki egy ütéssel ölte meg idős áldozatát a karcagi kocsma előtt.

2023. December 03. 09:20, vasárnap | Helyi

ISMÉT SZEMLÉLETFORMÁLÓ FÓRUMOT TARTOTTAK

A Karcagi ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban ismét egy jó hangulatú lakossági szemléletformáló fórumot tartott a Karcag Városi Önkormányzat és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás.