Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 02. 19:02, vasárnap | Helyi

DEMENS BETEGEKET ZAKLATOTT

DEMENS BETEGEKET ZAKLATOTT

Hetek óta figyelték a rendőrök az idősotthonban erőszakoló ápolót. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

Gyalázatos, felháborító ügyben nyomoznak a jászsági rendőrök: a gyanú szerint egy ápoló rendszeresen verte és szexre kényszerítette az egyik törökszentmiklósiidősotthon demens, pszichiátriai ellátásra szoruló betegeit.

Információink szerint a rendőrséghez érkező jelzések után a rendőrök operatív módszerekkel és eszközökkel kezdtek hetekig tartó, titkos nyomozásba. A bizonyítékok beszerzése után a munkahelyén fogták el a szakképzett ápolót. A szolnoki bíróság letartóztatta a 34 éves, törökszentmiklósi férfit.

A vádhatóság szexuális erőszak, valamint közfeladatot ellátó személy által megvalósított bántalmazás bűntett gyanúja miatt indított eljárást.
Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi idén februártól május 23-ai elfogásáig a gondozásban lévő idősek közül két 70 év körüli, betegségük révén védekezésre képtelen női ápoltat rendszeresen, az éjszakai műszakban erőszakkal és fenyegetéssel szexuális cselekmények tűrésére, illetve annak végzésére kényszerített.
Lánczi Rajmund János csoportvezető ügyész a televíziónknak elmondta, a gyanúsított a bizonyítékok szerint rendszeresen erőszakoskodott a betegekkel.

Úgy tudjuk az állásából azonnali hatállyal elbocsátott ápoló az ellene felhozott vádakra azt mondta, hogy félreértelmezett helyzetek, beteg emberek képzelődése és szakmai féltékenység miatt keveredett gyanúba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.