Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. December 11. 20:28, szerda | Helyi

DIABÉTESZ VILÁGNAP

DIABÉTESZ VILÁGNAP

A Diabétesz Világnap alkalmából a Kátai Gábor Kórház Efi-Lek irodája a Déryné Kulturális Központban tartott előadást és ingyenes méréseket.
A részletekről Faar Nóra Veronika irodavezetőt kérdeztük.

-A diabétesz világnap alkalmából szervezett programot nagyon fontosnak tartjuk, hiszen a diabétesz, vagy más néven a cukorbetegség a világon a leggyakrabban előforduló anyagcsere betegség. Számos szövődménnyel is jár, s a betegek életminőséget is nagyban befolyásolja. Rendezvényünkre a Karcagi Járás lakosságát hívtuk meg.

-Először a programon résztvevő érdeklődők számára szakmai előadásokkal készültünk, ahol magáról a cukorbetegség tüneteiről, a kezeléséről, a szövődményeiről lesz szó, illetve a diétáról, a mozgás szerepéről. Az előadások után lehetőség lesz az egészségi állapot felmérése, lelki egészségvédelme, illetve nagy hangsúlyt fektetünk a cukorbetegség edukációjára is, vércukormérők és inzulinadagolók helyes használatát is be fogjuk mutatni a cukorbetegek részére, de személyre szabott étrendet és tudunk összeállítani a dietetikusok segítségével - sorolja az irodavezető.

- A cukorbetegség mára népbetegség, minden életkorban előfordul. Magyarországon közel 1 millió érintett van ebben a betegségben, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a lakosság figyelmét felhívjuk arra, hogy a betegség megelőzhető, illetve kezelhető. Aki többet szeretne tudni, hétköznaponként kereshet bennünket irodákban a kórházban, ahol az érdeklődők számára egészségi állapot felmérésre és tanácsadásra is van lehetőség.

A cukorbetegek részére beteg klubot is indítunk, melyre sok szeretettel várunk minden érdeklődőt- mondta Faar Nóra Veronika.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.