Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2020. November 19. 17:04, csütörtök | Helyi

EGÉSZSÉGES ÉTELEKET FŐZNEK

EGÉSZSÉGES ÉTELEKET FŐZNEK

A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének hetedikeseiből alakult „Kukták”, ...

A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének hetedikeseiből alakult „Kukták”, Dedinszki László szakkörvezetővel havonta egyszer a Lovagi udvarban főznek Szatmári János mesterséf vezetésével.

A foglalkozásokon mindig van egy kis elméleti oktatás arról, mi miért egészséges, milyen fűszer milyen ételhez való, majd a végén közösen főznek.


A gyerekek a foglalkozáson olyan ételeket tanulnak meg minden hónapban, amit otthon nem sűrűn fogyasztanak, bár nagyon egészségesek.


A séf próbálja őket minél több zöldséges és gyümölcsös ételre rászoktatni a szakköri főzéseken.


A recepteket is mindig leírják, hogy a szülőkkel otthon is elkészíthessék az itt tanult ételt - mondta a mesterséf, aki hasznos technikai és ízesítései tanácsokat is ad a kiskuktáknak. Tájékoztatta televíziónkat a mestershéf

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 17:13, hétfő | Helyi

Okos ingázás

Az EURÓPAI UNIÓ Közép-Európai országokra 2017-ben regionális pályázatot irt ki azzal a céllal, hogy a régiókra alkalmazható tanulmány készüljön az okos ingázás megvalósítására.

2020. November 23. 14:41, hétfő | Helyi

IDÉN IS DÍJJAZTÁK A LEGSZEBB KONYHAKERTEKET

Az elismerések biatorbágyi átadóján az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a program az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti.

2020. November 23. 14:38, hétfő | Helyi

VÁSÁROLJUK HAZAI ÉS HELYI TERMÉKEKET

A magyar áruk vásárlására ösztönző \\\"Vedd a hazait! Védd a hazait!\\\" mozgalom őszi televíziós reklámkampánnyal folytatódik. Ehhez a mozgalmhoz csatlakozik híradónk is.

2020. November 23. 14:35, hétfő | Helyi

Heti állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai: