Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2020. Február 13. 10:43, csütörtök | Helyi

Élelmiszer doboz

Élelmiszer doboz

Élelmiszer-adomány gyűjtő ládát helyeztek ki mindkét külvárosi részre. A kezdeményező Varga István, a Karcagi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke volt,

akihez az Északi újtelepen csatlakozott Varga József Szélmalom úti lakos és a körzet képviselője, Nagyné László Erzsébet is.

A Déli külvárosi részen, a nemzetiségi iroda Tiszta utcai udvarára került a hűtőláda. Szerettünk volna azoknak segíteni, akiknek elfogy az élelme - mondta az ötletgazda, Varga István, aki az ötletet országos hirdetések alapján találta ki Karcagra.

Az ötletemhez az egyik rokonom, Varga József csatlakozott az Északi újtelepen, az ő háza udvarára tettük a másik gyűjtőládát. Azért csak ide, mert a városba nem rendelkeznek azokkal az engedélyekkel ami ehhez szükséges volna.

Az iroda udvara be van kamerázva, így oda a lakók reggeltől estig hozhatnak bele tartós élelmiszert, gyümölcsöt, főtt ételt, de vihetnek is innen aznapra a családnak vagy maguknak élelmet.
Az elnök felhívta a lakosok figyelmét, hogy akinek marad otthon valami étele, azt helyezze el ide, és ne dobja ki. Varga István bízik benne, hogy a városból is többen fogják akár boltokból is telefonon hívni, hogy maradt ki élelmiszer és menjen érte, hogy ne a kukába kerüljön az.

A hűtőn hagyj másnak felirattal arra utalnak, hogy mindenki csak az aznapra való élelemmennyiséget vigye magával, hogy másnak is maradjon.

Az induló készletet Varga István, Varga József és Nagyné László Erzsébet biztosította mindkét telepen.

A Szélmalom utca 14. alatt lakik Varga József, akinek portája elé került a láda.
- Nagyon támogatom ezt a kezdeményezést, hiszen mindenki decemberben foglalkozik a nagyobb adománygyűjtéssel, ilyenkor már januárban sok embernek elfogy a pénze és nagyon nehéz a megélhetés. Én tudom mi az a mélyszegénység, én is kilenc gyermekes családból származom. Nagyon sokszor találkoztam azzal, hogy januárban nincs étel. Nagyon örülök, hogy egyik megalapítója lehetek ennek az élelmiszer ládának- mondta Varga József.
Az utánpótlás a ládákba biztosított lesz, mert szerződésben vannak a
Máltai Szeretetszolgálat karcagi csoportjával és városban lakó szimpatizánsok is biztosítanak majd ide élelmet, így nem fog üres lenni a láda. A Szélmalom utcán reggel fél nyolctól sötétedésig lehet jönni élelemért, aztán beviszik, mert ez nincs bekamarázva, s reggel újratöltik.

Nagy László Erzsébet, a körzet képviselője is mindkét ládába hozott adományt. - A napokban értesültem a kezdeményezésről, örülök neki, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű lakosság igényeit látva az elnök úr és itt az Északi telepen Varga József megvalósította ezt az élelmiszer ládát - mondta a képviselő, aki reméli valóban folyamatosan jönnek majd az adományok, hiszen ide el lehet hozni a felesleges tartós élelmiszereket, de a piacon csütörtökön és szombaton oda lehet adni Varga Józsefnek is. A képviselő támogatja a kezdeményezést, amit a
későbbiekben ruhával is bővítenek majd, mert arra is van igény a rászorultak részéről, főleg a hidegebb időjárásban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 17:50, szerda | Helyi

ÚJ RENAULT ARKANA, A HIBRID SUV KUPÉ EUROPÁBAN

Az új Renault Arkana 2021 első felében jelenik meg Európában, hazánkban várhatóan 2021 tavaszán lesz elérhető.

2020. Szeptember 22. 14:30, kedd | Helyi

Kosárlabda edzések

Nyáron is tartottak edzéseket a Karcagi Sport Egyesület kosarasainak a Városi Sportcsarnokban - tudtuk meg Fodor Csaba szakosztályvezetőtől.

2020. Szeptember 22. 14:28, kedd | Helyi

Káresetek megyénkben

Tegnap mindössze néhány szabadtéri tűz és egy állatmentés adott munkát megyénk tűzoltóinak.

2020. Szeptember 22. 14:24, kedd | Helyi

Tíz új kormányablakbuszt adtak át

Tíz új kormányablakbuszt adtak át a kormányhivataloknak kedden Szolnokon, a járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.