Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 22. 05:03, szerda | Helyi

ELGÁZOLTA A GYALOGOST

ELGÁZOLTA A GYALOGOST

A cserbenhagyó autós letartóztatásban várja a bíróság ítéletét.
A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A Szolnoki Járási Ügyészség a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette, valamint halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 39 éves jászkarajenői férfivel szemben.

A vádirat szerint a férfi Tiszajenő lakott területén kívül Jászkarajenő felé közlekedett az általa vezetett személygépkocsival, amikor előtte, vele szemben, a kerékpárját tolva, láthatósági mellényben gyalogosan haladt az úttest felezővonalánál egy enyhe fokú ittas állapotban lévő férfi.

A sofőr a gyalogost – az ütközés előtt mintegy 2,5 másodperccel – észlelte, azonban a jobb oldali forgalmi sávba nem tért vissza, hanem vészfékezett, és a személygépkocsi bal első részével elgázolta az ütközést jobbra történő mozgással elkerülni próbáló férfit, aki a baleset következtében a helyszínen elhalálozott.
A férfi az ütközés után a személygépkocsival megállt, abból kiszállt, az elgázolt gyalogost próbálta megszólítani, de mivel választ nem kapott, a helyszínről távozott úgy, hogy a sérült állapotáról nem győződött meg, részére segítséget nem nyújtott, a segítségnyújtást nem ajánlotta fel, sem a rendőrkapitányságot, sem a mentőszolgálatot nem értesítette a baleset bekövetkeztéről.

Az ügyészség a férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, a férfi a döntést letartóztatásban várja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.