Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2023. Március 04. 15:20, szombat | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Elrendelte a bíróság annak a kunmadarasi férfinek a letartóztatását, akit egyszerre nyolc lopással is gyanúsítanak

Elrendelte a bíróság annak a kunmadarasi férfinek a letartóztatását, akit egyszerre nyolc lopással is gyanúsítanak

A Karcagi Járási Ügyészség lopás bűntette és lopás vétsége miatt is indítványozta egy 26 éves kunmadarasi férfinek a letartóztatását.

Nyolc lopást is a terhére róttak, melyeket az elmúlt, közel egy évben követett el Kunmadarason.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves férfi 2022 májusa és 2023 februárjának vége között nyolc különböző alkalommal ment be lakóházak udvarán lévő melléképületekbe, illetve lakóházakba is. Ha kellett, lefeszítette a bejárati ajtón lévő lakatot, vagy megrongálta a kiskaput, hogy bejusson az ingatlanokba.

A 26 éves férfi többnyire a lakóházak udvarára ment be és az ott lévő melléképületekből horgászfelszerelést, elektromos fűnyírót, mosógépet, kerékpárt, és egyéb használati tárgyakat lopott el, de olyan is előfordult, hogy a be nem zárt ajtón, vagy az ajtót záró lakatot lefeszítve lakóházakból mobiltelefont, elektronikai cikkeket, tisztítószereket hozott el.

Egy alkalommal az egyik kunmadarasi lakóház udvarán parkoló tehergépkocsiból láncfűrészt, betonvágót lopott.

Az eltulajdonított tárgyak értéke összesen mintegy 600 ezer forint, melyeknek egy jó részét a rendőrség lefoglalta és a tulajdonosoknak visszaadta.

A férfit korábban már többször elítélték vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

Az ügyészség indítványa szerint a különös visszaeső, családi kötődésekkel nem rendelkező férfivel szemben – a kiszabható büntetés nagyságára is figyelemmel – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az ügyészség indítványában hivatkozott továbbá arra is, hogy az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében, aki vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és 2023. március 3-án elrendelte a férfi letartóztatását. A gyanúsított és a védője is fellebbezett a döntés ellen, így a letartóztatásról a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi linken megtekinthető tájékoztatást adta:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/8-rendbeli-lopas

Dr. Ocsovai Ágnes

főügyészségi ügyész

sajtószóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 09:00, szerda | Helyi

TEHETSÉGMŰHELY A KUTHEN UTCAI ÓVODÁBAN

A Madarász Imre Egyesített Óvoda Kuthen utcai tagintézményében két tehetségműhely bemutató foglalkozását tekinthették meg a meghívott vendégek.

2024. Május 28. 13:00, kedd | Helyi

CSALÁDI NAP AZ ERZSÉBET-LIGETBEN

Az Erzsébet-ligetben, a Rónai malom területén megtartott családi napon főzőversenyre került sor, a kicsik pedig kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

2024. Május 28. 09:00, kedd | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A LIGET ÚTI SPORTCENTRUM

Újabb nagy beruházás valósult meg városunkban, ünnepélyes keretek között átadásra került a Liget úti Sportcentrum, melyet az érdeklődők azonnal birtokba is vettek.

2024. Május 27. 12:51, hétfő | Helyi

Palacsintás megelőzés és toborzás

Bűn- és baleset-megelőzés valamint toborzás is zajlott a szolnoki Palacsintafesztiválon.