Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Szeptember 18. 05:00, hétfő | Helyi

ELRENDELTÉK A LETARTÓZTATÁSÁT A TETŐT MEGBONTÓ BETÖRŐNEK

ELRENDELTÉK A LETARTÓZTATÁSÁT A TETŐT MEGBONTÓ BETÖRŐNEK

Tiszafüredi Járási Ügyészség indítványt tett egy 28 éves Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi letartóztatására kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2023. június hónapjában egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei községben 6 alkalommal követett el lopási cselekményeket. A terhelt 1 alkalommal egy élelmiszer-boltba, míg 5 másik alkalommal magánszemélyek ingatlanaiba ment be a sértettek tudta nélkül. A férfi 3 esetben a nyitott ajtón keresztül, 2 esetben a zárt ajtót benyomva, míg egy alkalommal a padlásfeljárót megbontva jutott az ingatlanokba, és a 6 helyszínről összesen 700.000 Ft-ot meghaladó értékben lopott el használati tárgyakat.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a férfi ellen már más cselekmény kapcsán korábban vádiratot nyújtott be a Tiszafüredi Járásbírósághoz, mely büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van. Ezen túlmenően – a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel - fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított a hatóság elől megszökne, továbbá – mivel bejelentett munkahellyel sem rendelkezik – fennáll annak a veszélye is, hogy a korábban elkövetett cselekményeihez hasonló, újabb bűncselekményeket követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A döntés ellen a terhelt fellebbezett, így a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 16:42, péntek | Helyi

TESTÜLETI ÜLÉS

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

2024. Július 26. 14:41, péntek | Helyi

FULDOKLÓ EMBERT MENTETTEK A TISZÁBÓL

Gábor és Adrienn egy fuldokló férfira lett figyelmes a vízirendőrséggel szembeni, fás-bokros partszakaszon.

2024. Július 26. 11:40, péntek | Helyi

MAJDNEM TÖMEGBALESETET OKOZOTT

Újabb hajmeresztő közlekedési videót osztott meg Hajdú-Bihar Vármegyéből a Budapesti Autósok Közössége.

2024. Július 26. 08:34, péntek | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT A RENDŐRÖKRE

Őrizetben a Kunmadarason baltával rendőrökre támadó férfi.