Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2023. Szeptember 18. 05:00, hétfő | Helyi

ELRENDELTÉK A LETARTÓZTATÁSÁT A TETŐT MEGBONTÓ BETÖRŐNEK

ELRENDELTÉK A LETARTÓZTATÁSÁT A TETŐT MEGBONTÓ BETÖRŐNEK

Tiszafüredi Járási Ügyészség indítványt tett egy 28 éves Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi letartóztatására kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2023. június hónapjában egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei községben 6 alkalommal követett el lopási cselekményeket. A terhelt 1 alkalommal egy élelmiszer-boltba, míg 5 másik alkalommal magánszemélyek ingatlanaiba ment be a sértettek tudta nélkül. A férfi 3 esetben a nyitott ajtón keresztül, 2 esetben a zárt ajtót benyomva, míg egy alkalommal a padlásfeljárót megbontva jutott az ingatlanokba, és a 6 helyszínről összesen 700.000 Ft-ot meghaladó értékben lopott el használati tárgyakat.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a férfi ellen már más cselekmény kapcsán korábban vádiratot nyújtott be a Tiszafüredi Járásbírósághoz, mely büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van. Ezen túlmenően – a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel - fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított a hatóság elől megszökne, továbbá – mivel bejelentett munkahellyel sem rendelkezik – fennáll annak a veszélye is, hogy a korábban elkövetett cselekményeihez hasonló, újabb bűncselekményeket követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A döntés ellen a terhelt fellebbezett, így a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 13:10, vasárnap | Helyi

Városnap volt Karcagon

Városnap és Családi nap volt Karcagon

2023. Szeptember 24. 05:02, vasárnap | Helyi

STÚDIÓNK VENDÉGE VOLT KOVÁCS MIKLÓSNÉ INTÉZMÉNYVEZETŐ

Stúdiónk vendége volt Kovács Miklósné, a Györffy István Katolikus Àltalànos Iskola és Szent Erzsébet Òvoda intézményvezetője.

2023. Szeptember 24. 05:01, vasárnap | Helyi

JÁSZAPÁTI IMAHÁZ PERSELYÉT ÜRÍTETTE KI A TOLVAJ

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 25 éves jászkiséri férfivel szemben, aki egy Jászapátin lévő imaház perselyéből lopott.

2023. Szeptember 24. 05:00, vasárnap | Helyi

30 ÉVE HELYEZTÉK VÉGSŐ NYUGALOMRA HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓT

A huszadik század egyik legjelentősebb magyar politikusának nevezte Horthy Miklóst Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő.