Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Október 02. 19:41, szerda | Helyi

ELSŐ NAP AZ OVIBAN

ELSŐ NAP AZ OVIBAN

Kiszakadni a család biztonságos közegéből igazi megpróbáltatás. De még akkor is szükség van a beszoktatásra, ha a gyermek korábban már járt másik gyerekközösségbe, bölcsődébe.

Ilyenkor a környezetben, a szociális kapcsolatokban, a kicsi egész életkörülményében, tevékenységeiben olyan változások játszódnak le, amelyeket nem könnyű megszokni.

A bölcsödéből, másik gyerekközösségből érkező gyermekeknél az alkalmazkodás valamivel könnyebb, bár őket is megviseli a megszokott felnőttől, bölcsődei gondozótól, társaktól való elválás.

A karcagi óvodák óvodapedagógusai nagy türelemmel és szeretettel fogadják szeptember 2.-a óta az új ovisokat.

-Megérkeztek a hároméves kis óvodásaink valamennyi óvodánkba - mondta Gulyás Ferencné, a Madarász Imre Egyesített Óvoda vezetője, aki szerint óvodapedagógus kollégái mindent megtesznek azért, hogy a gyerekeknek a beszokatása minél hamarabb megtörténjen, hiszen ez különösen nehéz időszak a kicsiknek.


A vezető szerint az új környezet, az új dolgok, az anyuci hiánya, mind új helyzetet teremt a kicsiknek, ezért szeptember 2-án nem egyszerre érkeztek a gyerekek az óvodába, hanem fokozatosan, hogy az óvónénik tudjanak velük egyénileg foglalkozni, hiszen van olyan kisgyermek aki 1-2 nap alatt, de van akiknél 2-3 hetet is igénybe vesz, mire egész napra az óvodában tudnak sírás nélkül maradni. Az anyukák kezdetben ott lehetnek néhány órára pici gyermekeikkel, hogy könnyebben elfogadják az új környezetet, az óvodai életet.
A vezető óvónő azt is elárulta, hogy a vegyes csoportokban a nagyobb óvodás gyermekek is pátyolgatják, szeretgetik a kicsiket, a közös játékba is bevonják őket és ezáltal a szocializációjuk is hamarabb megtörténik.


-Az óvónénik, a nevelőmunkát segítő munkatársak nagy szeretettel fogadják mindenhol az új ovisokat, ami megalapozza a kicsik biztonságát, kialakul bennük a felnőttek felé az érzelmi kötődés, ami a későbbiekben a foglalkozásokon még jobban elmélyül-mondta Gulyás Ferencné.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.