Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Október 07. 05:00, szombat | Helyi

EMBERKERESKEDELEM ÉS KÉNYSZERMUNKA GYANÚ

EMBERKERESKEDELEM ÉS KÉNYSZERMUNKA GYANÚ

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága őrizetbe vett egy párost, amely rávett egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt arra, hogy testét áruba bocsássa.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberkereskedelem-es-kenyszermunka-a-gyanu-1

Egy kétségbeesett nő tett feljelentést a rendőrségen, és arról számolt be a nyomozóknak, hogy egy kunszentmártoni férfi és egy békéscsabai nő prostitúciós tevékenységre kényszerítették. A sértett elmondta, hogy nehéz anyagi körülmények között élt, és a páros – kihasználva kiszolgáltatott helyzetét – 2022 decemberében rávette arra, hogy dolgozzon nekik, bocsássa áruba testét. Rögtön regisztrálták a nőt egy szexpartner kereső oldalra, majd meghatározták számára, hogy a kuncsaftok számára 0–24 órában rendelkezésre kell állnia. A sértett több magyarországi városban is nyújtott szolgáltatást, végül februárban arra kényszerítették, hogy Svájcban folytassa a tevékenységet.

A prostitúcióból befolyt összeggel a nőnek természetesen el kellett számolnia. Futtatói folyamatosan felügyelték tevékenységét, és ha a bevétellel nem megfelelően számolt el, akkor megfenyegették.

A rendőrök a nyomozás során több bizonyítékot is beszereztek, amelyek alátámasztották a sértett elmondását, így elfogták a duót.

A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételükről határoztak, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.