Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Február 13. 06:35, vasárnap | Helyi

ÉRTÉKES PROGRAMOKKAL KÉSZÜLNEK A GYEREKEKNEK

ÉRTÉKES PROGRAMOKKAL KÉSZÜLNEK A GYEREKEKNEK

Kunné Nánási Mónikával, a Madarász Imre Egyesített Óvoda általános intézményvezető-helyettesével beszélgettünk arról, hogyan indult a 2022-es év a Táncsics körút 19-es óvodában

A téli szünet után elég magas létszámban indultak meg a csoportokban a mindennapok, a gyermekek 80 százaléka itt van és mindennapi tevékenységeket végez.

Az elmúlt időszak arról szólt, hogy az otthon megélt karácsonyi élményeket, emlékeket idézték fel a gyermekek közös beszélgetéseken, s a kézműves tevékenységeken rajzos formában meg is jelenítették, illetve az új évhez kapcsolódó szokásokat dolgozzák fel.
Jön a farsangi időszak, de a járványügyi helyzet miatt ezt is zárt körben valósítják meg, de minden tevékenységet fénykép formájában dokumentálnak az óvónők és feltöltik a szülőknek a zárt Facebook csoportba.

Az elmúlt időszakban már hozzászoktak a szülők, hogy csak ilyen formában tudnak a programokon részt venni, jó lenne, ha személyesen is itt lehetnének a közös programokon, de most ez a helyzet van.
Harmincnégy tanköteles korú gyermek van az óvodában, az Oktatási Hivatal felé hat szülő nyújtott be kérelmet, hogy maradhassanak gyermekeik egy évet óvodában, az elbírálás folyamatban van.

A nagyok utolsó félévüket töltik az óvodában, május 31-ig, amíg a szorgalmi időszak van, addig ezek a hónapok arról fognak szólni, hogy minél jobban felkészüljenek az iskolakezdésre.

Még ilyenkor nem emlegetik az iskolát, csak ha áprilisban megtörténik a beíratás, utána szokta őket izgatni a kérdés. Többen az óvodai ballagásra megkapják az iskolatáskát is.
Most azonban a téli foglalkozásoké a főszerep. A gyermekek nagyon élvezik a havat, igyekeznek velük minél több időt kint tölteni a szabadban a friss levegőn.

Az év óvodája díj is kötelez, de most az óvoda idén nem írt külön tehetségprogramos pályázatot, mert rengeteg olyan program van, amit más pályázat keretén belül őket is érinti. Ilyen lesz májusban a Komázó.
Addig még sok foglalkozás lesz, ahol énekelnek, táncolnak, működik a Bíborka Gyermektánc Tehetséggondozó Műhely, így sok élményhez jutnak a félévben a kicsik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.