Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Szeptember 14. 07:06, kedd | Helyi

FEJLESZTÉSEK, KARBANTARTÁSOK KISKULCSOSON

FEJLESZTÉSEK, KARBANTARTÁSOK KISKULCSOSON

Karcagon a Kisföldeki városrészben milyen munkálatok kezdődtek meg, illetve milyen újabb beruházásokra lehet majd itt számítani, kérdeztük Szepesi Tibor polgármestertől.


- Több beruházás is zajlott, illetve zajlik folyamatosan. A kátyúzás az, ami elkezdődött még a tavasz folyamán és folyamatosan járja a Városgondnokság szakembergárdája az egész várost. Jelenleg a kisföldeki városrészen folyik az útjavítás, kátyúzás, azoknak az úthibáknak a feltárása és kijavítása, ami menet közben, illetve az előző téli időszakban is keletkezett. Természetesen az egész városban úgy szeretnénk a téli időszaknak az őszi, csapadékos, téli havas, fagyos időjárásnak nekimenni, hogy az összes kátyút kijavítottuk. Egy pici türelmet kérünk még, hiszen van olyan városrész, ahol majd most fognak folyni ezek a munkák, illetve befejeződni . És utána pedig végigjárják a szakemberek az egész várost megnézik, hogy hol van még olyan kátyú, amelyet mindenképpen ki kell javítani a rossz idő beállta előtt. Azt gondolom, hogy valamikor október végére teljes egészében fogunk végezni a város úthálózatának javításával. Itt állunk az óvoda előtt, itt is egy parkoló kialakítás folyt az előző években, és annak utómozdulataiként a az óvoda bejárati rész az, ami most elkészült a kátyúzással együtt, egy teljesen új aszfaltréteget kapott a bejárat.

Bent az udvaron is természetesen ki kellett javítani a burkolatot sajnálatos módon, hiszen a fák nőnek és a gyökerek, azok nem mindig azt az utat választják, amit mi szeretnénk. Ezért itt egy olyan járdarepedés keletkezett, amelyet mindenképpen ki kellett javítani.
Balesetveszélyes volt egyrészt a szülőknek, másrészt pedig nyilván elsősorban a pici gyerekeknek azért ők nem akkorát lépnek, hogy ezeket a kátyúkat, töréseket át tudják lépni. Ezt is kijavítottuk, természetesen nem beton, nem kátyú, nem aszfalt került lerakásra, hanem térkő. Tehát gyakorlatilag, amikor olyan helyzet adódik, akkor természetesen ezt folyamatosan lehet majd javítani. És ha már az óvodánál vagyunk, akkor egy örömhírt is természetesen szeretnénk megosztani mindenkivel, hiszen az a pályázat, amelyet nyáron készítettünk, és az óvoda konyha felújítására vonatkozott, az sikeres volt, megnyertük ezt a támogatást a magyar kormánytól, tehát várhatóan itt az őszi-téli időszakban a konyha teljes felújítása, átépítése és korszerűsítése meg fog történni.

Én azt gondolom, hogy ez egy óriási előrelépés lesz itt az óvodában. Vannak még elképzeléseink természetesen, erről majd folyamatosan tájékoztatjuk itt az itt élőket, illetve nyilván a város lakosságát is. Előzetesen, amit tudok mondani, hogy úttal és játszótérrel kapcsolatos fejlesztések azok, amelyeket lehet majd várni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.