Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2019. Február 12. 18:11, kedd | Helyi

FEJLESZTÉSEK TÉRSÉGÜNKBEN

FEJLESZTÉSEK TÉRSÉGÜNKBEN

180 millió forinttal támogatja a Magyar Kormány a Tiszafüredi Városi Strandfürdő modernizálását, jelentette be Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Ujvári Imre a település polgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Tiszafüred fejlődése töretlen, a természeti adottságoknak, a kerékpáros centrumnak köszönhetően a térség a nyári szezonban jelentős turisztikai erővel bír, azonban az elmúlt 20 évben nem történt fejlesztés a fürdőkomplexumban, igy a Tisza- tó fővárosa lépéshátrányba került az őszi, téli időszakban népszerű gyógyturizmus szempontjából. Az elnyert forrás lehetőséget biztosít arra, hogy elinduljon egy család és gyermekközpontú, uszodával ellátott gyógyfürdő újratervezése és 2-3 éven belül a helyi igényeket is kielégítő, a főszezonon kívüli kikapcsolódást, gyógyulást elősegítő fürdő várja majd a térségbe érkezőket.

KOVÁCS SÁNDOR országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP)

- Tiszafürednek a fő attrakciója továbbra is a Tisza. Hiszen egyedülálló értéket képvisel, a turisták e miatt jönnek, de azokat a szolgáltatásokat amit egy turistát akár egy hűvös időben, télen, tavasszal vagy ősszel ki tud szolgálni azokat is kell fejleszteni. Fejleszteni kell a szálláslehetőséget, a gasztronómiai kultúrát és természetesen a termálfürdővel is ide tudjuk vonzani azokat a turistákat akik nem csak a jó idő nem csak a nyár, hanem akár a téli időszakban is meglátogatják a Tiszát, a Tisza-tó fővárosát, Tiszafüredet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 09:35, szombat | Helyi

Suzuki zenei koncert volt

A Nagykunsági Kulturális Napok keretében a Déryné Kulturális Központban adott hangversenyt a nemzetközi Suzuki zenei táborban és mesterkurzuson résztvevők csapata.

2019. Augusztus 21. 20:24, szerda | Helyi

Horgászverseny

Negyvenketten - köztük öt hölgy- vett részt a karcagi Nagykun Horgász Egyesület Nagykunsági Kulturális Napokhoz kapcsolódóan megtartott vasárnapi nyílt felnőtt horgászversenyén a Téglagyári tónál.

2019. Augusztus 19. 16:10, hétfő | Helyi

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

2019. Augusztus 19. 09:03, hétfő | Helyi

Nagyné László Erzsébet tájékoztatója

Az utóbbi egy hónapban több alkalommal a médiában megjelent, személyemet – és mára már részben a Kátai Gábor Kórház dolgozóit is - negatívan érintő hírekkel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adom: