Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. Február 12. 18:11, kedd | Helyi

FEJLESZTÉSEK TÉRSÉGÜNKBEN

FEJLESZTÉSEK TÉRSÉGÜNKBEN

180 millió forinttal támogatja a Magyar Kormány a Tiszafüredi Városi Strandfürdő modernizálását, jelentette be Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Ujvári Imre a település polgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Tiszafüred fejlődése töretlen, a természeti adottságoknak, a kerékpáros centrumnak köszönhetően a térség a nyári szezonban jelentős turisztikai erővel bír, azonban az elmúlt 20 évben nem történt fejlesztés a fürdőkomplexumban, igy a Tisza- tó fővárosa lépéshátrányba került az őszi, téli időszakban népszerű gyógyturizmus szempontjából. Az elnyert forrás lehetőséget biztosít arra, hogy elinduljon egy család és gyermekközpontú, uszodával ellátott gyógyfürdő újratervezése és 2-3 éven belül a helyi igényeket is kielégítő, a főszezonon kívüli kikapcsolódást, gyógyulást elősegítő fürdő várja majd a térségbe érkezőket.

KOVÁCS SÁNDOR országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP)

- Tiszafürednek a fő attrakciója továbbra is a Tisza. Hiszen egyedülálló értéket képvisel, a turisták e miatt jönnek, de azokat a szolgáltatásokat amit egy turistát akár egy hűvös időben, télen, tavasszal vagy ősszel ki tud szolgálni azokat is kell fejleszteni. Fejleszteni kell a szálláslehetőséget, a gasztronómiai kultúrát és természetesen a termálfürdővel is ide tudjuk vonzani azokat a turistákat akik nem csak a jó idő nem csak a nyár, hanem akár a téli időszakban is meglátogatják a Tiszát, a Tisza-tó fővárosát, Tiszafüredet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 19:17, kedd | Helyi

Csökkent az orvoshoz forduló betegek száma

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 1052-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel 2020 nyolcadik hetében, azaz 13 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten.

2020. Február 25. 16:08, kedd | Helyi

TARTALMAS ÉV ÁLL A NÉPMŰVÉSZEK MÖGÖTT

A Nagykunsági Népművészek Egyesülete tartalmas évet tudhat maga mögött - tudtuk meg dr. S Kovács Ilona elnöktől, aki a tavalyi évet már végigvitte a civil szervezet élén.

2020. Február 25. 16:05, kedd | Helyi

HELYTÖRTÉNETI PÁLYÁZATOK

a Györffy Napokon és átadták a helytörténeti pályázat díjait is.

2020. Február 24. 17:12, hétfő | Helyi

GYÖRFFY NAPOK

...népviselet és népművészet körében végzett kutatásai alapján kiváló monográfiákat írt.