Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2023. Január 22. 05:00, vasárnap | Helyi

FEJLESZTIK A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ RENDSZERT KARCAGON

FEJLESZTIK A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ RENDSZERT KARCAGON

A beruházásra mintegy 800 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán az önkormányzat.

Szepesi Tibor polgármester tájékoztatása szerint a támogatásból a település belterületi csapadékvíz-elvezető hálózatához kapcsolódó öblözet vízi létesítményeit fejlesztik, hogy megóvják a csapadék- és belvíztől a lakóingatlanokat és a köztulajdont.

Az új záportározó rendszerébe való bekapcsolással a terület hasznosítható vízkészletének időbeni megoszlása is javul. A tervezési szak már lezárult, a közbeszerzési eljárás után a beruházást várhatóan még idén befejezik - tájékoztatott.
A projekt során fejlesztik a városi főgyűjtő csatornát, több mint tizenegyezer-ötszáz méteren épül csatornahálózat vagy az ahhoz kapcsolódó áteresz, kapubejáró. A beruházás része egy 4200 köbméter hasznos térfogatú záportározó, illetve egy csapadékvíz-átemelő telep kialakítása is.

A 2-es számú öblözet több mint kétszáz hektáros területen fekszik, ahol jelenleg is mintegy 30 kilométeren található valamilyen csapadékvíz-elvezető, illetve szikkasztó létesítmény.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 09:18, hétfő | Helyi

ÁLLÁSAJÁNLATOK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2023. Február 06. 08:53, hétfő | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 72 óra rendőrségi híreiből

2023. Február 06. 05:00, hétfő | Helyi

HOLTÁGAK FELTÖLTÉSE

A csapadékos téli időszak következményeként kialakult árhullámokat kihasználva a KÖTIVIZIG működési területén 2022. decemberétől elkezdődött a holtágak vízpótlása, felkészülve az aszályos nyári időszakra.

2023. Február 05. 05:01, vasárnap | Helyi

LAKÓHÁZTŰZ CIBAKHÁZÁN

Kigyulladt egy ikerház egyik ötven négyzetméteres lakása Cibakházán, a Rákóczi utcában. Személyi sérülés nem történt. A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek.