Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Január 31. 07:37, vasárnap | Helyi

Félévzárás a református gimiben

Félévzárás a református gimiben

Készülnek az első félév zárására, a leendő 9.-esek fogadására és a segítik a végzősök továbbtanulását a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumban

- derült ki Tóth Barna igazgatóval készült beszélgetésből.

Februárig digitális oktatás keretében végzik a munkát. A vírus szempontjából a kollégák és a diákok visszajelzései alapján valamilyen szinten túl vannak a nehezén, így jól indult 2021 ebből a szempontból a refiben.
A digitális oktatás keretei között zárják az első félévet, de a szaktanárok még lehetőséget biztosítanak a következő hetekben mindenkinek a javításra. Ehhez kiscsoportos konzultációkat is tartanak a tanulóknak egyeztetett időpontban.


A nyolcadikosoknak még tarthattak nyílt napot november 9-én, s az összeállítottak egy több részből álló digitális csomagot, amit elküldtek minden olyan általános iskolának, ahonnan szoktak tanítványok érkezni hozzájuk és honlapjukon is vannak információk.
A végzősök most a főiskolákra, egyetemekre sem mehetnek nyílt napra, ők is online rendszerben kapnak információt. Az érdeklődés hasonló mint korábban a pályákat, szakokat tekintve.


Az idén kifutó egészségügyi képzésük után a 9. évfolyamosoknál a gimnáziumi képzésre koncentrálnak, így például a magyar-történelem oktatás erősítésével a bölcsészeti, jogi előképzéshez segítenek szaktanáraikkal.

Címkék: gimi, református

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.