Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 15. 19:46, hétfő | Helyi

EGÉSZSÉGES A MANGALICA HÚSA

EGÉSZSÉGES A MANGALICA HÚSA

Nemzeti örökségünk része a mangalica sertés. Sokan kedvelik ízletes húsát, melynek alapja, hogy a zsír az izomrostokat finoman átszövi.

Manapság sokfelé olvasni arról is, hogy a mangalica húsa egészséges, koleszterintartalma alacsony, ezzel szemben telítetlen zsírsav tartalma pedig - kedvezően - magas.

A mangalica egy régi magyar zsírsertés. Vastag zsírja, fodros bundája, élelmet és ruhát is adott a gazdájának. Ridegtartásának köszönhetően, nagyon kedvelt fajta volt. Nem is olyan régen a kipusztulás fenyegette, de állami intézkedéssel, anyagi segítséggel megmentés és utántenyésztés indult el a mangalica történetében.Mondta Hubai Imre televíziónknak.

A mai világban, amikor rejtett zsírokat, szénhidrátokat viszünk be a szervezetünkbe, és ezzel kóros elváltozásokat okozhatunk, egyre többen figyeltek fel a mangalica jelentőségére. Táplálkozástudományi szakemberek, orvosok is az elfogyasztott zsír mennyiségét, és annak összetételét teszik felelőssé az egyre szaporodó szív- és érrendszeri problémákért.

Nagyon nagy az érdeklődés az európai piacon a mangalica iránt, de itthon is egyre inkább. Több éve már megrendezik a Mangalica fesztivált. Ez a fesztivál mára már országossá nőtte ki magát erről a karcagi telepről is visznek termékeket

Ha megtehetjük, legyen az asztalunkon ez a különlegesen finom hús! De a mértékletesség itt is szempont! Hívta fel a figyelmet nézőinkenk Hubai Imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.