Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Március 03. 05:00, péntek | Helyi

GYÖRFFY NAPOK MEGNYITÓJA

GYÖRFFY NAPOK MEGNYITÓJA

Sikeresen lezajlott a Györffy Napok idei programsorozata.

A karcagi születésű Györffy István néprajztudós születésének 139. évfordulóján a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda tanulói, pedagógusai, a város vezetése, a Györffy István Nagykun Múzeum munkatársai, a Kunszövetség tagjai és a Nagykunsági Népművészeti Egyesület vezetői a Múzeumparkban lévő szobránál emlékeztek meg a jeles tudósról - az idei Györffy Napok programsorozat nyitásaként.

A rendezvény elején Háló-Csenda Anikó, a Györffy István Katolikus Általános Iskola tanára idézte fel Györffy életét, a műsorban közreműködtek az iskola diákjai. Kovács Miklósné igazgató egy-egy Györffy portrét adott át az első osztályosok képviselőinek, hogy azt tegyék ki tantermeikbe, ezáltal is tisztelegve a névadó előtt.

A néprajztudós szobránál az önkormányzat, a kórház, a múzeum, az iskola, az egyesület és a Kunszövetség helyezte el az emlékezés koszorúit.

A program az iskolában folytatódott, ahol az aulában lévő Györffy portrét koszorúzták meg a diákok és az iskolavezetés, majd a Györffy Galéria pályázatának eredményhirdetése volt a könyvtárban. A három témában 107 iskolás és óvodás pályázat érkezett, minden korcsoportban 1-3. helyezést és egy-egy különdíjat ítélt oda a 9 fős zsűri. Az eredményeket Nagy-Szentesi Anikó ismertette. Antalócziné BalogÁgnes tanárnő pedig a kézműves szakkörös diákjai és a technika órán készült munkákból nyílt kiállítást ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.