Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Január 11. 05:00, szerda | Helyi

HALÁLOS LAKÓHÁZTŰZ KŐTELEKEN

HALÁLOS LAKÓHÁZTŰZ KŐTELEKEN

Elektromos fűtőberendezés okozott tragédiát Kőteleken. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

Kigyulladt egy százötven négyzetméteres családi ház, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kőteleken. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint tizenhat tűzoltó érkezett a Hargita utcai helyszínre, ahol a ház ötvenhat négyzetméteres része égett.

A tűz miatt a helyiség födémszerkezete beszakadt. A szolnoki hivatásos és a kőteleki önkéntes tűzoltók avatkoztak be, illetve légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, ahonnan egy áramfejlesztőt, továbbá egy hőhatást ért gázpalackot vittek ki.

Az eset idején négyen tartózkodtak az épületben, hárman ki tudtak menekülni, egy ember holttestét azonban a tűzoltók találták meg a romok alatt. A túlélők egyikét a mentők szállították kórházba füstmérgezés gyanújával. Értesüléseink szerint egy idős nő vesztette életét a tragédiában. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos fűtőeszköz okozta, azonban a tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálat fogja tisztázni.
Decemberben huszonöt lakástűzhöz riasztják naponta átlagban a tűzoltókat, és közülük jó néhány tragikus kimenetelű.

Egy pár ezer forintért megvásárolható füstérzékelő életet menthet, hiszen a tűz keletkezésekor jelez, így azt még van idő eloltani, vagy kimenekülni és kihívni a tűzoltókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.