Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 06. 10:43, kedd | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Háromszor is nekihajtott a rendőrautónak, mert nem akarta, hogy igazoltassák

Háromszor is nekihajtott a rendőrautónak, mert nem akarta, hogy igazoltassák

A rendőrök azonban észrevették, és a rendőrautóval felé indultak. A vádlott ezt látva felkapcsolta a fényszórót, hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett. Meg akart fordulni, hogy elhajthasson, de a rendőrautó elé állt.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki mikor éjjel, Szolnok egyik utcájában rendőri intézkedés alá akarták vonni, előbb a kocsijával megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, majd háromszor is nekihajtott az előtte megálló rendőrautónak.

Az eset 2018. február 24-én éjjel egy óra körül Szolnokon történt. A férfi nagy sebességgel a Mártírok úton a Tószegi út felé hajtott, amikor felfigyeltek rá a járőrök. Ő is észrevette a rendőrautót, ezért a kocsijával lekanyarodott az egyik mellékutcába, leparkolt, lekapcsolta a világítást és lehúzódott a vezetőülésben.

A rendőrök azonban észrevették, és a rendőrautóval felé indultak. A vádlott ezt látva felkapcsolta a fényszórót, hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett. Meg akart fordulni, hogy elhajthasson, de a rendőrautó elé állt. A vádlott ezzel nem törődve egyesbe kapcsolt, és egyszer, kétszer majd háromszor is nekihajtott a rendőrautó elejének, amit a járőrök végül megelégeltek, kihúzták az autóból és megbilincselték.

Az ügyben 2018. november 16-án emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság egy tárgyalást követően, 2019. április 23-án ítéletet hozott. A férfit hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt 5 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, és 4 évre a közúti járművezetéstől is eltiltotta.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A vádlott és védőjének fellebbezése részben eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék két tárgyalást tartott az ügyben, utóbbin, 2021. március 17-én meghozott másodfokú ítéletében a vádlott által elkövetett közúti veszélyeztetés bűntettét kísérletnek minősítette, és a férfival szemben elsőfokon kiszabott 5 év fegyházat 3 év 8 hónapra enyhítette, egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Szolnok, 2021. április 6.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.