Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2021. Április 06. 10:43, kedd | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Háromszor is nekihajtott a rendőrautónak, mert nem akarta, hogy igazoltassák

Háromszor is nekihajtott a rendőrautónak, mert nem akarta, hogy igazoltassák

A rendőrök azonban észrevették, és a rendőrautóval felé indultak. A vádlott ezt látva felkapcsolta a fényszórót, hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett. Meg akart fordulni, hogy elhajthasson, de a rendőrautó elé állt.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki mikor éjjel, Szolnok egyik utcájában rendőri intézkedés alá akarták vonni, előbb a kocsijával megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, majd háromszor is nekihajtott az előtte megálló rendőrautónak.

Az eset 2018. február 24-én éjjel egy óra körül Szolnokon történt. A férfi nagy sebességgel a Mártírok úton a Tószegi út felé hajtott, amikor felfigyeltek rá a járőrök. Ő is észrevette a rendőrautót, ezért a kocsijával lekanyarodott az egyik mellékutcába, leparkolt, lekapcsolta a világítást és lehúzódott a vezetőülésben.

A rendőrök azonban észrevették, és a rendőrautóval felé indultak. A vádlott ezt látva felkapcsolta a fényszórót, hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett. Meg akart fordulni, hogy elhajthasson, de a rendőrautó elé állt. A vádlott ezzel nem törődve egyesbe kapcsolt, és egyszer, kétszer majd háromszor is nekihajtott a rendőrautó elejének, amit a járőrök végül megelégeltek, kihúzták az autóból és megbilincselték.

Az ügyben 2018. november 16-án emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság egy tárgyalást követően, 2019. április 23-án ítéletet hozott. A férfit hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt 5 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, és 4 évre a közúti járművezetéstől is eltiltotta.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A vádlott és védőjének fellebbezése részben eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék két tárgyalást tartott az ügyben, utóbbin, 2021. március 17-én meghozott másodfokú ítéletében a vádlott által elkövetett közúti veszélyeztetés bűntettét kísérletnek minősítette, és a férfival szemben elsőfokon kiszabott 5 év fegyházat 3 év 8 hónapra enyhítette, egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Szolnok, 2021. április 6.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 18:37, kedd | Helyi

Balesetekkel kezdődött a hét

Egy kivételével kisebb súlyú káreseményeknél kellett beavatkoznia megyénk tűzoltóinak.

2021. Április 13. 17:08, kedd | Helyi

MINDEN KÉSZEN ÁLL AZ ÓVODÁK ÉS AZ ISKOLÁK NYITÁSÁRA

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására városunkban és térségünkben is.

2021. Április 13. 16:15, kedd | Helyi

A városban található játszóterek 2021. április 16-tól megnyitásra kerülnek

Kérjük, hogy a járványügyi szabályokat a játszóterek használata során is betartani szíveskedjenek!

2021. Április 13. 14:50, kedd | Helyi

Teljes útlezárás a 4-es főúton, Karcagnál

Két tehergépkocsi és egy személyautó érintett a balesetben, ami Karcag és Kisújszállás között történt. Egy személy könnyű sérülést szenvedett.