Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Szeptember 05. 05:01, hétfő | Helyi

HAZAI ALAPANYAGOK ELŐTÉRBE HELYEZÉSE

HAZAI ALAPANYAGOK ELŐTÉRBE HELYEZÉSE

A hazai alapanyagok minél teljesebb körű használatával erősebb, egészségesebb lehet a magyar gazdaság, és jobban képes ellenállni a világgazdaság \"különböző hullámzásainak\" .

A kormányzat és az agrártárca arra biztat minden magyar élelmiszer-feldolgozással foglalkozó társaságot, hogy fókuszáljon a hazai alapanyagok minél teljesebb körű használatára.

A mezőgazdaságban "a jó gazda gondossága kell ahhoz, hogy eredményre jussunk".
A mintaszerű modell az agrárium több területén is alkalmazható lesz.
Az utóbbi bő tíz évben rengeget fejlődött a mezőgazdaság, erősödtek a gazdálkodói közösségek, és mindezek segítségével olyan térségek is a fejlődés útjára léphettek, amelyek megszenvedték a rendszerváltozást követő időszakot.
Ma az agráriumban kétféle út lehetséges: a gazdálkodó saját termékét feldolgozva helyben igyekszik értékesíteni, vagy értékesítési láncba csatlakozik, partnerek segítségével.

A vidékfejlesztési támogatások révén a gazdaságba soha nem látott mértékű források kerülnek, ez valamennyi hazai, élelmiszerellátással foglalkozó térség számára meghatározó lesz a következő évtizedben.
A Magyar falu programra és a vidékfejlesztési támogatásokra utalva kiemelte, mindez komoly életminőségbeli változásokat eredményez majd a vidéken élő, gazdálkodó és dolgozó emberek számára.

A működő gazdaság és az élhető, magas színvonalú települési infrastruktúra fogja jelenteni a vidéki térségeink jövőjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.