Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2019. November 06. 19:10, szerda | Helyi

HELYTÖRTÉNETI PÁLYÁZAT FELHÍVÁS

HELYTÖRTÉNETI PÁLYÁZAT FELHÍVÁS

A Györffy István Katolikus Általános Iskola a 2019/2020-as tanévben is meghirdeti hagyományos helytörténeti és néprajzi pályázatát az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára.

A pályázat célja: Karcag hitéleti, néprajzi értékeinek feltárása, írásba foglalása, megörökítése a jövő szá-mára. A kutatótevékenység legfontosabb forrásai-nak elsajátítása, a néprajzi műveltség elmélyítése, a történelmi kompetenciák fejlesztése, önálló isme-retszerzés. Pályázni a következő témákban lehet:1. Hitéleti emlékek a karcagi családokbanGyűjtsetek tárgyi emlékeket: fényképeket, emlékla-pokat, meghívókat, keresztelésről, elsőáldozásról, bérmálkozásról, esküvőkről, jubileumokról, teme-tésekről, zarándoklatokról, lelkipásztorokról, plébánosokról, káplánokról, kántorokról, lelkészekről, kántortanítókról.


Készítsetek interjút a múlt század-ban hitüket gyakorló karcagi emberekkel.2. Szép pillanatok a családom régmúltjábólVisszaemlékezések, fotók és írott dokumentumok-kal, fényképek, régi újságok, személyes iratok és emlékek alapján.3. Az ének-zene szeretete Karcagon Híres zenészeink, énekeseink, művészeink bemuatása.


A pályázat terjedelme: minimum öt A/4 oldal géppel vagy kézzel írva. A pályázat tartalmazhat képeket, fotókat, illusztrációkat.
A pályázatokat szakmai zsűri értékeli és minősíti.
A pályázatok elbírálásának szempontjai:
-a pályamű a témáról szól, tartalmában megfelel a kiírásnak-logikusan felépített, jól olvasható és áttekinthető,-tartalmazza a felhasznált irodalmat, forrásokat.
A pályázatok értékelése:
-a pályázó tanulók minősítő oklevelet kapnak,-a legjobb pályázatok írói jutalomban részesülnek.
A pályázatok beadásának határideje: 2020. január 10. péntek (Karcag, József Attila u. 1.)Eredményhirdetés: a „Györffy Napok” keretében (a pontos időpontról később adunk tájékoztatást).

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 19. 18:44, kedd | Helyi

HADTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS

II. világháborús hadtörténeti kiállítást szervezett egy magánházba Albert Krisztián gyűjtő. Vele beszélgettünk.

2019. November 19. 18:44, kedd | Helyi

VERS- ÉS MESEMONDÓ VERSENYEKRE KÉSZÜLNEK

Az új tanévben is több vers- és mesemondó versenyre készülnek a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákjai. Erről kérdeztük Takácsné Csikós Anikó igazgatóhelyettest.

2019. November 18. 17:24, hétfő | Helyi

Bolti eladót is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2019. November 18. 17:19, hétfő | Helyi

Halálos baleset: fotókkal

Halálos baleset: frontálisan csapódott egymásba egy autó és egy teherautó Kisújszállás közelében Befejeződött a baleset helyszínelése és a műszaki mentés Kisújszállás külterületén, a 4-es számú főúton. Mint arról kor