Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 06. 19:10, szerda | Helyi

HELYTÖRTÉNETI PÁLYÁZAT FELHÍVÁS

HELYTÖRTÉNETI PÁLYÁZAT FELHÍVÁS

A Györffy István Katolikus Általános Iskola a 2019/2020-as tanévben is meghirdeti hagyományos helytörténeti és néprajzi pályázatát az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára.

A pályázat célja: Karcag hitéleti, néprajzi értékeinek feltárása, írásba foglalása, megörökítése a jövő szá-mára. A kutatótevékenység legfontosabb forrásai-nak elsajátítása, a néprajzi műveltség elmélyítése, a történelmi kompetenciák fejlesztése, önálló isme-retszerzés. Pályázni a következő témákban lehet:1. Hitéleti emlékek a karcagi családokbanGyűjtsetek tárgyi emlékeket: fényképeket, emlékla-pokat, meghívókat, keresztelésről, elsőáldozásról, bérmálkozásról, esküvőkről, jubileumokról, teme-tésekről, zarándoklatokról, lelkipásztorokról, plébánosokról, káplánokról, kántorokról, lelkészekről, kántortanítókról.


Készítsetek interjút a múlt század-ban hitüket gyakorló karcagi emberekkel.2. Szép pillanatok a családom régmúltjábólVisszaemlékezések, fotók és írott dokumentumok-kal, fényképek, régi újságok, személyes iratok és emlékek alapján.3. Az ének-zene szeretete Karcagon Híres zenészeink, énekeseink, művészeink bemuatása.


A pályázat terjedelme: minimum öt A/4 oldal géppel vagy kézzel írva. A pályázat tartalmazhat képeket, fotókat, illusztrációkat.
A pályázatokat szakmai zsűri értékeli és minősíti.
A pályázatok elbírálásának szempontjai:
-a pályamű a témáról szól, tartalmában megfelel a kiírásnak-logikusan felépített, jól olvasható és áttekinthető,-tartalmazza a felhasznált irodalmat, forrásokat.
A pályázatok értékelése:
-a pályázó tanulók minősítő oklevelet kapnak,-a legjobb pályázatok írói jutalomban részesülnek.
A pályázatok beadásának határideje: 2020. január 10. péntek (Karcag, József Attila u. 1.)Eredményhirdetés: a „Györffy Napok” keretében (a pontos időpontról később adunk tájékoztatást).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.