Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2019. November 06. 19:10, szerda | Helyi

HELYTÖRTÉNETI PÁLYÁZAT FELHÍVÁS

HELYTÖRTÉNETI PÁLYÁZAT FELHÍVÁS

A Györffy István Katolikus Általános Iskola a 2019/2020-as tanévben is meghirdeti hagyományos helytörténeti és néprajzi pályázatát az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára.

A pályázat célja: Karcag hitéleti, néprajzi értékeinek feltárása, írásba foglalása, megörökítése a jövő szá-mára. A kutatótevékenység legfontosabb forrásai-nak elsajátítása, a néprajzi műveltség elmélyítése, a történelmi kompetenciák fejlesztése, önálló isme-retszerzés. Pályázni a következő témákban lehet:1. Hitéleti emlékek a karcagi családokbanGyűjtsetek tárgyi emlékeket: fényképeket, emlékla-pokat, meghívókat, keresztelésről, elsőáldozásról, bérmálkozásról, esküvőkről, jubileumokról, teme-tésekről, zarándoklatokról, lelkipásztorokról, plébánosokról, káplánokról, kántorokról, lelkészekről, kántortanítókról.


Készítsetek interjút a múlt század-ban hitüket gyakorló karcagi emberekkel.2. Szép pillanatok a családom régmúltjábólVisszaemlékezések, fotók és írott dokumentumok-kal, fényképek, régi újságok, személyes iratok és emlékek alapján.3. Az ének-zene szeretete Karcagon Híres zenészeink, énekeseink, művészeink bemuatása.


A pályázat terjedelme: minimum öt A/4 oldal géppel vagy kézzel írva. A pályázat tartalmazhat képeket, fotókat, illusztrációkat.
A pályázatokat szakmai zsűri értékeli és minősíti.
A pályázatok elbírálásának szempontjai:
-a pályamű a témáról szól, tartalmában megfelel a kiírásnak-logikusan felépített, jól olvasható és áttekinthető,-tartalmazza a felhasznált irodalmat, forrásokat.
A pályázatok értékelése:
-a pályázó tanulók minősítő oklevelet kapnak,-a legjobb pályázatok írói jutalomban részesülnek.
A pályázatok beadásának határideje: 2020. január 10. péntek (Karcag, József Attila u. 1.)Eredményhirdetés: a „Györffy Napok” keretében (a pontos időpontról később adunk tájékoztatást).

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 24. 10:17, vasárnap | Helyi

A szemétszedés az első állomása

A szombati napon Közösségünk tagjai szemétszedést szerveztek az északi temetőben.

2020. Május 24. 10:02, vasárnap | Helyi

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Az elmúlt napon a megye rendőrei kettő személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel já

2020. Május 22. 21:29, péntek | Helyi

A Karcag Tv vendége volt Ökrös Dávid

A Nexus Közösség létrejöttéről, a célkitűzésükről, a tagjairól, a céljaik megvalósításáról, a karitatív tevékenységükről és a jelenleg futó projektjeikről is beszélgettünk Ökrös Dáviddal, a közösség elnökével.

2020. Május 22. 21:24, péntek | Helyi

Csomagoló üzemrészt alakítottak ki a főzőkonyhában

Évtizedek óta részt vesz a közétkeztetésben Szatmári János mesterséf, az Euro Kft. tulajdonosa.