Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2023. Augusztus 24. 05:02, csütörtök | Helyi

HIDEGÉLELMISZER VÁSÁRLÁSÁRA IS HASZNÁLHATÓ A SZÉP-KÁRTYA

HIDEGÉLELMISZER VÁSÁRLÁSÁRA IS HASZNÁLHATÓ A SZÉP-KÁRTYA

Kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról.

A kormány a gazdaságvédelmi akciótervben döntött a SZÉP-kártya keretének megemeléséről, illetve arról is, hogy augusztustól hidegélelmiszer vásárlására is felhasználható.

A kabinet a következőkről határozott:

Béren kívüli juttatásnak minősül, ha a munkáltató a munkavállaló részére 2023. december 31-ig a SZÉP-kártya-fizetési számlájára az éves rekreációs keretösszegen (ez 450 ezer forint) felül utal legfeljebb 200 ezer forint egyszeri juttatást is.

A SZÉP-kártyával kezdeményezett fizetés 2023. december 31-ig a kereskedő által értékesített élelmiszer vásárlására is felhasználható.

A SZÉP-kártyával kezdeményezett fizetés elfogadása esetén a kereskedő – gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, egyéni cég, őstermelő vagy családi gazdaság – élelmiszer belföldi értékesítését végezheti a munkavállaló és társkártyával rendelkező közeli hozzátartozója részére.

Fontos, hogy a szabályozás az alkoholtartalmú folyadékokra, valamint a dohány- és feldolgozott dohánypótló termékre nem vonatkozik.

A rendelet 2023. augusztus 1-jén lépett hatályba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.