Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Október 09. 17:05, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 72 óra rendőrségi híreiből

Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei 2 személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint 3 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Egy ceglédi lakos közlekedett személygépkocsival 2023. október 6-án 11 óra 24 perckor Újszász külterületén, a 3122-es számú úton. A 32-es számú főút kereszteződéséhez érve az „Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére balra kanyarodva behaladt a védett 32-es főútra, mely során elékanyarodott a neki balról érkező gépkocsinak. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a ceglédi sofőr és utasa 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy helyi lakos közlekedett személygépjárművel 2023. október 8-án 15 óra 20 perckor Szolnok belterületén, a Simon Ferenc utcán. A Vörösmező utca útkereszteződésében balra nagy ívben kívánt bekanyarodni a Vörösmező utcára, ennek során a számára kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett útvonalon közlekedő személygépkocsi számára, és összeütköztek. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek, és mindig tartsák be az elsőbbségi szabályokat! Csak akkor haladjanak be a kereszteződésbe, ha az elsőbbséget megadták, vagy megkapták!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.