Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Október 09. 17:05, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 72 óra rendőrségi híreiből

Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei 2 személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint 3 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Egy ceglédi lakos közlekedett személygépkocsival 2023. október 6-án 11 óra 24 perckor Újszász külterületén, a 3122-es számú úton. A 32-es számú főút kereszteződéséhez érve az „Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére balra kanyarodva behaladt a védett 32-es főútra, mely során elékanyarodott a neki balról érkező gépkocsinak. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a ceglédi sofőr és utasa 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy helyi lakos közlekedett személygépjárművel 2023. október 8-án 15 óra 20 perckor Szolnok belterületén, a Simon Ferenc utcán. A Vörösmező utca útkereszteződésében balra nagy ívben kívánt bekanyarodni a Vörösmező utcára, ennek során a számára kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett útvonalon közlekedő személygépkocsi számára, és összeütköztek. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek, és mindig tartsák be az elsőbbségi szabályokat! Csak akkor haladjanak be a kereszteződésbe, ha az elsőbbséget megadták, vagy megkapták!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.