Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2021. Június 13. 08:16, vasárnap | Helyi

HORGÁSZTURIZMUS TISZAROFFON

HORGÁSZTURIZMUS TISZAROFFON

Több mint 356 millió forintból fejlesztik a horgászturizmust Tiszaroffon. A belügyminisztériumi forrásnak köszönhetően európai színvonalú Horgászturisztika központ került átadásra a Tisza partján fekvő településen.

A Belügyminisztérium pályázatán elnyert, gazdaságélénkítő program keretében megvásárolt új motorcsónakot és a most elkészült épületeket mutatja Vankóné Jekli Anikó polgármester Tiszaroffon. A településvezető szerint az elkészült projekt Tiszaroff fejlődését szolgálja és a horgászturisztikai szolgáltatások bővítését teszi lehetővé.

Vankóné Jekli Anikó – Polgármester:

- Felújításra került két épület, és egy 398m2-es új épület került megépítésre. Egy sólyapályát építettünk a komplejárónknál. Teljes eszközbeszerzés valósult meg a beruházás keretében, két gyönyörű csónak megvásárlásával kiegészülve.


Réthy Pál helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a fejlesztés célja a gazdasági lehetőségek szélesítése, munkahelyek teremtése, az élhetőbb települési környezet megteremtése. Kiemelte, hogy Tiszaroff legpontosabb potenciálja a Tisza közelsége, így a horgász-turizmus fejlesztése

Réthy Pál – Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkár Belügyminisztérium

Az a típusú fejlesztés ami most a kormányzati szinten megindult, a mi a vízügyi igazgatást is nyilvánvalóan fogja majd érinteni az elkövetkező időszakban a kerékpárutaknak a fenntartása, a vízi-turizmusnak a fejlesztése szempontjából, én azt gondolom, hogy a térség foglalkoztatása szempontjából nagyon nagyon nagyon előremutató.

A Tisza-tó és térsége kormányzati támogatásoknak köszönhetően dinamikusan fejlődik. A cél az, hogy a horgászturizmus tovább erősödjön és 2030-ra valamennyi Magyarországi szabadvízi strand megújuljon és európai színvonalúvá váljon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Május 13. 10:20, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.