Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 09. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

HÚSVÉTI JÁTSZÓHÁZ A VÁROSI SPORTCSARNOKBAN

HÚSVÉTI JÁTSZÓHÁZ A VÁROSI SPORTCSARNOKBAN

Számos játék várt a gyerekekre a Húsvéti Játszóházban, mely a Városi Sportcsarnokban került megrendezésre.

Gyerekzsivajtól volt hangos a napokban a Városi Sportcsarnok, ugyanis
Húsvéti játszóházat szervezett a Déryné Kulturális,Turisztikai,Sport Központ és Könyvtára helyszínen. A gyerekek láthatóan igencsak élvezték a programot, melynek egy része, a kézművesfoglalkozás a húsvéti készülődésről szólt. Azonban emellett számos érdekes játékot is kipróbálhattak a nap folyamán a lurkók- tudtuk meg - Kovácsné Kerekes Katalintól a Déryné Kulturális,Turisztikai,Sport Központ és Könyvtármunkatársától.

Kovácsné Kerekes Katalin a Déryné Kulturális,Turisztikai,Sport Központ és Könyvtármunkatársa
-A délelőtt folyamán a népi játszótér elemeit próbálhatták ki. Nagyon népszerű a kosaras hinta a gyerekek körében, illetve különböző ügyességi játékokat is kipróbálhatnak, valamint kézműves foglalkozás, logikai és ügyességi feladatok is várnak rájuk. A Máltai Szeretetszolgálat szervezésében nagyon népszerű az arcfestés és a tojásdíszítés, valamint színezőkkel és logikai feladatokkal is vártuk a gyerekeket. Délután majd a nagyobbakat a Römi Pub játékra várjuk nagy-nagy szeretettel. Egy kis készülődés a húsvétra, ez a mai mottónk.

Kovácsné Kerekes Katalin elmondta, láthatóan nagy igény van az ilyen jellegű rendezvényekre.

Kovácsné Kerekes Katalin a Déryné Kulturális,Turisztikai,Sport Központ és Könyvtármunkatársa
-Népszerű a gyerekek körében, most is nagyon nagy a nyüzsgés. Van, aki egy-egy tanítási órára tudott eljönni most, és egy 45 percre vette igénybe a játszóház szolgáltatásait, de vannak, akik már itt vannak hosszabb ideje, és úgy látom, hogy szívesen töltik itt az idejüket. Van rá igény.

A Máltai Szeretetszolgálat karcagi csoportja, mint minden évben ezúttal is bekapcsolódott városunk húsvéti rendezvényébe. Kézműves foglalkozással, illetve arcfestéssel várták a gyerekeket.

Kovács Mária a Máltai Szeretetszolgálat karcagi csoportjának a vezetője:
-Hoztunk húsvéti kézműves dolgokat, nyuszikát, tojást, amit mi elkezdtünk, a gyerekeknek kell befejezni, valamint arcfestéshez különböző sablonokat is hoztunk. Minden gyermektől megkérdezzük, mi szeretne lenni, és akkor a gyermek arcára varázsoljuk az álmát. Cica, kutya, oroszlán, pókember, ki mit szeret. Kinek melyik a kedvenc mesefigurája. Nagyon élvezik a gyerekek. Nagyon szeretnek az állatok
bőrébe bújni, illetve a kézműves foglalkozás keretében készített dolgokat is kedvelik. Hazaviszik anyukának, nagymamának, kistestvérnek, nagytestvérnek, tehát szinte jó az arcukat látni, mikor elkészül egy-egy ilyen kézműves dolog, hogy hogy örülnek.


Ahogy hallottuk, a gyerekek számos játékot kipróbálhattak a rendezvényen. A szórakoztató eszközöket a Mosolyudvar Játszótér tagjai hozták el városunkba.

Kovács Zoltán Mosolyudvar Játszótér
-A Körhintát azt nagyon szeretik, tekézni is nagyon szeretnek, van patkódobálónk, van a hordónk is, az igazán nagy kihívás nekik, most épp ott ülnek rajta. Úgyhogy minden népi játékot szeretnek.


A gyerekek felejthetetlen élményékkel gazdagodtak a nap során. Minden kisgyermek arcára sikerült mosolyt csalni és ez a legfontosabb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.