Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2021. Április 07. 09:23, szerda | Helyi

IDŐS NŐT RABOLTAK KI KARCAGON

IDŐS NŐT RABOLTAK KI KARCAGON

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt két karcagi férfi ellen bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt.

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt két karcagi férfi ellen bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt.

A vád szerint a két férfi (18 és 19 évesek) 2020. augusztus 20-án délután Karcagon, a Halom utcában felfigyelt az arra sétáló, nehézkesen mozgó, 73 éves sértettre. Pillanatok alatt elhatározták, hogy elveszik tőle a vállára akasztott táskáját, ezért mindketten az idős hölgy után szaladtak.

Amint egyikük utolérte, hátulról meglökte a sértettet, és megpróbálta letépni a karjáról a kiszemelt táskát. Ez nem sikerült neki, mert a sértett erősen marokra fogta a táska füleit. A férfi azonban másodszor már olyan erővel lökte meg a sértettet, hogy egyensúlyát vesztve az egyik ház kerítésnek dőlt. Ezt kihasználva támadója kikapta az idős hölgy kezéből az értéktárgyait, valamint személyes okmányait tartalmazó táskát, és időközben odaérkező társával együtt elfutott a helyszínről.

Néhány utcával arrébb az elkövetők átkutatták a válltáska tartalmát, és osztoztak a zsákmányon, a táskában talált mobiltelefonon és 3.500 forinton.

A támadás következtében az idős hölgynek szerencsére csak kisebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, s a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően – a készpénz és a SIM kártya kivételével – mobiltelefonja és okiratai is előkerültek.

A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság mindkét vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, s határozott időre tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben első fokon a Karcagi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 17:08, kedd | Helyi

MINDEN KÉSZEN ÁLL AZ ÓVODÁK ÉS AZ ISKOLÁK NYITÁSÁRA

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására városunkban és térségünkben is.

2021. Április 13. 16:15, kedd | Helyi

A városban található játszóterek 2021. április 16-tól megnyitásra kerülnek

Kérjük, hogy a járványügyi szabályokat a játszóterek használata során is betartani szíveskedjenek!

2021. Április 13. 14:50, kedd | Helyi

Teljes útlezárás a 4-es főúton, Karcagnál

Két tehergépkocsi és egy személyautó érintett a balesetben, ami Karcag és Kisújszállás között történt. Egy személy könnyű sérülést szenvedett.

2021. Április 13. 13:31, kedd | Helyi

Tájékoztatás vádemelésről

A Karcagi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves karcagi férfi ellen garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt.