Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Szeptember 06. 05:00, kedd | Helyi

IGÉT HIRDETETT KONCZNÉ LEHOCZKY KRISZTINA

IGÉT HIRDETETT KONCZNÉ LEHOCZKY KRISZTINA

Azon túl, hogy minden istentiszteleti alkalom ünnep is, de vasárnap keresztelések és konfirmációs fogadalomtétel is volt. Ezért az alapige jóformán a keresztelésről szólt.

Az Apostolok Cselekedetei könyve 19. rész, első hét versét olvasta fel Konczné Lehoczky Krisztina

Köszönjük mennyei édesatyánk, hogy te tudod egyen egyenként, hogy éppen mire van szükségünk. Te tudtad azt is, hogy most ebben a környezetben, ebben a világban, ebben az országban, itt most szükségünk van a te szavadra. Vágyjuk azt az igét, amit naponta elkészítesz számunkra. Szeretnénk olvasni, hallani, szeretnénk érteni, hinni és megcselekedni mindazt, amit vársz tőlünk a te szabad és útmutatásod által. Sokféle helyről érkeztünk erre a mai istentiszteletre. Különbözőek is vagyunk gondolatban, kinézetben, akarásban egyaránt, de egyek vagyunk abban, hogy testvéri közösséget alkotunk most ebben a szent templomban, hogy rád figyelünk, hogy imádkozunk vagy énekelünk, hogy református keresztényeknek valljuk magunkat, mennyei édesatyánk!
Áldd meg ezt a mai istentiszteletet, ajándékozz meg minket majd ne csak a keresztség sákramentumával, hanem majd a lelki keresztséggel is, amikor hisszük és valljuk mindazt, hogy az Úr Jézus Krisztus értünk halt meg, hogy megszabadítson a bűnből, hogy egykor majd ne csak földi életünk legyen, hanem örök életünk is.
Mennyei édesatyánk, hallgasd meg imádságunkat. Ámen.

Szeretett testvéreim, kedves gyülekezet, ahogy már hirdettük is, hónapokkal ezelőtt, hetekkel ezelőtt a mai istentiszteleti alkalom egy különleges alkalom is. Azon túl, hogy minden istentiszteleti alkalom ünnep is, de a mai napon keresztelések és konfirmációs fogadalomtétel is lesz. Ezért az alapige jóformán a keresztelésről szól. Az Apostolok Cselekedetei könyve 19. rész, első hét versét olvasom.

Amíg Apollós Korinthusban volt, Pál végigjárva a felső vidékeket, Efézusba érkezett. Ott néhány tanítványra talált és így szólt hozzájuk Kaptatok-e szent lelket, amikor hívőkké lettetek. Ők így feleltek, hiszen még azt sem hallottuk, hogy van Szentlélek. Ezután megkérdezte tőlük Akkor milyen keresztséget kaptatok? János keresztségét válaszolták ezek. Pál ekkor így szólt János, amikor keresztelt, megtérést követelt, de azt mondta a népnek, hogy abban higgyenek, aki utána jön, azaz Jézusban.

Amikor ezt meghallották, megkeresztelkedtek az Úr Jézus nevére. És amikor Pál rájuk tette a kezét, leszállt rájuk a Szentlélek, úgyhogy különböző nyelveken szóltak és prófétáltak. Ezek a férfiak pedig összesen mintegy tizenketten voltak.

Szeretett testvéreim, kedves gyülekezet.

Az egyházi esztendőben, és ha most egy kicsit közelebb hozzuk az elmúlt heteket, hónapokat. Az egyházi esztendő ennek a második részében, amikor azért kevesebb a templomos, vagyis a sátoros ünnep. Ezekben a vasárnapi istentiszteleteken arról szólunk, hogy Isten hív minket és nekünk felelnünk kell Isten hívására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.