Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Július 28. 05:01, csütörtök | Helyi

ISMÉT MEGVÁLASZTOTTÁK

ISMÉT MEGVÁLASZTOTTÁK

Ismét Hubai Imre Csabát választották meg a NAK JNSZ Megyei elnökévé. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának Jász-Nagykun-Szolnok megyei területe nagyon fontos tényező. Minden egyes gazdálkodónak megadjuk a szakmai segítséget, a megye mind a hetvennyolc településére eljutunk. A kamarai munka jelzés értékű az országos vezetők és a nemzetgazdaság felé, hogy akik saját földjeiken vagy bérelt földjeiken gazdálkodnak, jószágot tenyésztenek - az egy összetett feladat, az élelmiszerellátásban nagyon fontos tényező. Megvan minden szakterületnek a maga felelőse, osztály elnöke a kamarában.
Az osztályelnökök részben felelnek a gazdakör, illetve a kamara munkájáért, felelnek a saját ágazatuk munkájáért és jelzéssel élnek a felső vezetés felé, hogy mik azok a gondok, feladatok, problémák, amiket meg kell oldani, illetve közvetítik az országos vezetés, országos elnökök, osztály elnökök felé közvetítik az uniós elvárásokat, kereteket, lehetőségeket és így összhangban a nemzetgazdaság feladataival végezzük munkánkat valamennyiünk tiszteletére, érdekében. A nemzetgazdaságban az élelmiszerellátás fontos tényező, így közvetlen kapcsolatban vagyunk a termelővel és a vezetéssel.

- Miben tudnak a következő hónapokban segíteni a karcagi gazdáknak?
- Az elmúlt időszakban az öntözéssel kapcsolatos feladatokat tárgyaltuk meg, hiszen a Tisza-völgy a Közép-Tisza vidékéből a Nagykunság, a Sárrét, a Jászság, a Tiszazug, mind valamennyi olyan terület, ahol az aszály miatt a problémák felszínre kerültek. Ebben az esztendőben megyei illetve városi szinten is foglalkozunk ezzel a dologgal és a törvényes lehetőségek keretei között megalkottuk, illetve folyamatban van a megalkotása az öntési közösségeknek, hogy ezeken a nehéz problémákon újjá legyünk, versenyképesek legyünk és megfelelő mennyiségű, minőségű terméket tudjunk előállítani élelmiszernek, takarmánynak, illetve az exportáraknak megfelelően.

- A következő nagyobb program a Magyarok Kenyere lesz, amelynek tavaly Karcag, idén Kunhegyes ad otthont. Erről is szóljunk!
- A Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programja már 11. éve működik. Ennek alapszempontja a nemzeti összetartozás, melynek keretén belül a gazdák összeadják a búzát, megőrlik és a rászorulóknak, a karitatív szervezetnek kiosztjuk a lisztet, de ezen túlmenően a gazdatársadalom összetartozását jelenti az is, hogy összefogunk, közös cél érdekében tevékenykedünk, és alkalom arra a Magyarok Kenyere program, hogy ünnepség keretein belül ráirányítjuk a figyelmet a búzatermesztés mennyiségére, lehetőségeire. Úgy gondolom ennek a célja az, hogy olyan eszközöket alkalmazzunk, amik a célokat megfelelően szentesítik, illetve valamennyiünk számára pozitívan tudjuk hasznosítani.

- Jó munkát kívánunk és sok olyan sikeres pályázatot, amit a karcagi gazdák nyernek el!
- Köszönjük szépen. Úgy gondolom, hogy megfelelőképpen felnőttek a gazdák ezekhez a feladatokhoz és ezeknek a feladatoknak a birtokában, illetve végrehajtásának eszközeiben példamutató munkát végeznek és a karcagi határ aszály nehézsége ellenére kimondottan magas színvonalon meg van művelve. El lehet vele dicsekedni, hogy a város közigazgatási határa példaértékű valamennyiünk számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.