Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Április 14. 15:49, péntek | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék

Ítélet

Ítélet

Kis híján életveszélyes sérülést okozott unokaöccsének, 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélték a tiszaszentimrei férfit.

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérelte miatt 1 év 8 hónap – 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte azt a 66 éves, büntetlen előéletű férfit, aki 2021. április 6-án délután 16:00 óra körül egy tiszaszentimrei telken előbb egy kapával próbálta fejbe vágni, majd egy négyágú vasvillával próbálta ledöfni unokaöccsét, miközben azt kiabálta, megöli. Sérülés végül nem történt, de egy alkalommal, amikor a sértett egy fémcsővel védte ki a fejére sújtó kapaütést, súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedhetett volna.

Az ügyben 2022. május 5-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék négy tárgyalást tartott, majd 2023. április 11-én ítéletet hirdetett.

A döntés nem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette ugyan az ítéletet, a vádlott és védője azonban fellebbezett a döntés ellen, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.