Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2021. Február 21. 21:18, vasárnap | Helyi
Forrás: police.hu

Ittasan vezetett, fának hajtott - elfogták

Ittasan vezetett, fának hajtott - elfogták

A megalapozott gyanú szerint, a férfi jogtalanul elvitt egy utcán parkoló gépkocsit, majd egy fát kidöntve állt meg Törökszentmiklóson.

Egy helyi lakosnak visszahozta a kollégája a korábban kölcsönkért gépkocsiját Törökszentmiklóson, 2021. február 20-án a déli órákban. A sértett a járművet átvette, azonban a gyújtáskapcsolóból az indítókulcsot nem vette ki, mert a gépkocsival csak későbbiekben szándékozott beparkolni udvarára. A bejelentő egy óra múltán azt tapasztalta, hogy az autóval nagy sebességgel elhajt egy ismeretlen.

A gépjárművel jogtalanul távozó illetéktelen nem jutott messzire, hiszen alig 450 méter megtétele után lehaladt az úttestről és egy fát kidöntve állt meg, majd a gépkocsit hátrahagyva, elmenekült a helyszínről. Az időközben kiérkező egyenruhások rövid idő elteltével elfogták és előállították a rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, aki kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy „elfáradt a sok sétától”, ezért ült be az útjába kerülő autóba. A nyomozók megállapították, hogy az alkalmi sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, sőt a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat eljárást a 27 éves jogsértővel szemben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság legutóbb 2020 októberében hívta fel a figyelmet a jármű önkényes elvétele bűncselekménnyel kapcsolatos jogsértésekre. Ajánljuk figyelmükbe az ezzel kapcsolatos bűnmegelőzési közleményünket. Kérjük, fontolják meg tanácsainkat:

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/vigyazzunk-a-gepkocsinkra

Címkék: ittas vezető

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 21:17, csütörtök | Helyi

Kisebb esetek szerdán

Csekély súlyosságú káresemények történtek a hét közepén megyénkben.

2021. Február 25. 21:00, csütörtök | Helyi

Közös volt a zsákmány, ketten vittek egy biciklit 

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket.

2021. Február 25. 20:58, csütörtök | Helyi

A lopás feltételezett elkövetőjének csuklóján még aznap kattant a bilincs

A szépkorút megkárosító nőt a törökszentmiklósi nyomozók őrizetbe vették.

2021. Február 25. 18:44, csütörtök | Helyi

A kommunizmus áldozatainak emléknapja

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el.