Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 24. 05:01, vasárnap | Helyi

JÁSZAPÁTI IMAHÁZ PERSELYÉT ÜRÍTETTE KI A TOLVAJ

JÁSZAPÁTI IMAHÁZ PERSELYÉT ÜRÍTETTE KI A TOLVAJ

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 25 éves jászkiséri férfivel szemben, aki egy Jászapátin lévő imaház perselyéből lopott.

A vádirat szerint a férfi 2023. március 20-án, az esti órákban megjelent egy magyar kisegyház Jászapátin lévő imaházánál, bemászott a kerítésen, az imaház ajtaján lévő lakatot lefeszítette, és oda bement.

A férfi az imaházban tárolt adománydobozból 30.000 forint készpénzt, valamint még az ott talált 2 darab mikrofont is ellopta.
A férfi később a mikrofonokat 3000 forintért értékesítette, azokat az eljárásban lefoglalták és a tulajdonosnak visszaadták, így az ellopott értékek egy része megtérült.

Az ügyészség a férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, a mikrofonok értékesítéséért kapott összeg erejéig vagyonelkobzásra, valamint a meg nem térült kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 09:00, szerda | Helyi

TEHETSÉGMŰHELY A KUTHEN UTCAI ÓVODÁBAN

A Madarász Imre Egyesített Óvoda Kuthen utcai tagintézményében két tehetségműhely bemutató foglalkozását tekinthették meg a meghívott vendégek.

2024. Május 28. 13:00, kedd | Helyi

CSALÁDI NAP AZ ERZSÉBET-LIGETBEN

Az Erzsébet-ligetben, a Rónai malom területén megtartott családi napon főzőversenyre került sor, a kicsik pedig kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

2024. Május 28. 09:00, kedd | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A LIGET ÚTI SPORTCENTRUM

Újabb nagy beruházás valósult meg városunkban, ünnepélyes keretek között átadásra került a Liget úti Sportcentrum, melyet az érdeklődők azonnal birtokba is vettek.

2024. Május 27. 12:51, hétfő | Helyi

Palacsintás megelőzés és toborzás

Bűn- és baleset-megelőzés valamint toborzás is zajlott a szolnoki Palacsintafesztiválon.