Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2023. Szeptember 24. 05:01, vasárnap | Helyi

JÁSZAPÁTI IMAHÁZ PERSELYÉT ÜRÍTETTE KI A TOLVAJ

JÁSZAPÁTI IMAHÁZ PERSELYÉT ÜRÍTETTE KI A TOLVAJ

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 25 éves jászkiséri férfivel szemben, aki egy Jászapátin lévő imaház perselyéből lopott.

A vádirat szerint a férfi 2023. március 20-án, az esti órákban megjelent egy magyar kisegyház Jászapátin lévő imaházánál, bemászott a kerítésen, az imaház ajtaján lévő lakatot lefeszítette, és oda bement.

A férfi az imaházban tárolt adománydobozból 30.000 forint készpénzt, valamint még az ott talált 2 darab mikrofont is ellopta.
A férfi később a mikrofonokat 3000 forintért értékesítette, azokat az eljárásban lefoglalták és a tulajdonosnak visszaadták, így az ellopott értékek egy része megtérült.

Az ügyészség a férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, a mikrofonok értékesítéséért kapott összeg erejéig vagyonelkobzásra, valamint a meg nem térült kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 14:36, hétfő | Helyi

ÁLLÁSAJÁNLATOK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2023. December 04. 05:01, hétfő | Helyi

A VÍZKÉSZLETEK NÖVELÉSÉN A HANGSÚLY

A klímaváltozás káros következményeinek mérséklése a legfőbb célja az Európai Unió és hazánk 530 millió forintos támogatásával megvalósuló projektnek.

2023. December 04. 05:00, hétfő | Helyi

HOMÁLYOSAN EMLÉKEZTEK A TANÚK

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal 47 éves karcagi férfivel szemben, aki egy ütéssel ölte meg idős áldozatát a karcagi kocsma előtt.

2023. December 03. 09:20, vasárnap | Helyi

ISMÉT SZEMLÉLETFORMÁLÓ FÓRUMOT TARTOTTAK

A Karcagi ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban ismét egy jó hangulatú lakossági szemléletformáló fórumot tartott a Karcag Városi Önkormányzat és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás.