Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. November 13. 09:08, vasárnap | Helyi

Kertes élményeikről rajzoltak. Galériával!!!

Kertes élményeikről rajzoltak. Galériával!!!

Az Én kis kertet kerteltem címmel Kovács Szilvai alpolgármester, a Legszebb konyhakertek programigazgatója meghirdette általános iskolás, óvodás korú és művészeti iskolás gyermekek részére az egyéni és csoportos rajzversenyt, melyben ko

A negyvenöt településről érkezett alkotásokat zsűri: Kovács Szilvia, Györfi Sándor Munkácsy- és Mednyánszky-díjas szobrászművész, Varga Istvánné és Szilágyiné Baranyi Judit rajztanárok értékelték. A díjazott és a karcagi gyerekek rajzaiból az Ifjúsági Házban a november 8-án nyílt kiállítást Sági István, a KLIK Karcagi Tankerület igazgatója nyitotta meg, s mint mondta, nagy öröm, hogy már gyerekkorban ennyire sokan kertészkednek, hiszen a rajzokon jórészt saját konyhakertes élményeiket örökítették meg az óvodások és iskolások.

A megnyitó után Kovács Szilvia szólt arról, hogy idén a rajzpályázatra közel háromezer rajz érkezett, közülük, 235-en kaptak országos díjat. Karcag minden óvodájából és iskolájából érkeztek egyéni és csoportos munka - 54 pályázótól 55 alkotás -, melyet most kiállítottak, s az országos díjazottak közül pedig 77 rajz látható november 18-ig az Ifjúsági Házban. A megnyitón a karcagi alkotóknak és felkészítő pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak oklevelet adott át Kovács Szilvia.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.