Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 08. 05:00, kedd | Helyi

KÉSSEL FENYEGETŐZÖTT JÁSZLADÁNYBAN

KÉSSEL FENYEGETŐZÖTT JÁSZLADÁNYBAN

Ittasan, késsel fenyegette, majd kirabolta volt párját egy jászladányi férfi. A nyugalom megzavarására alkalmas híranyag következik.

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta a Jászberényi Járási Ügyészség egy jászladányi férfi letartóztatását, aki egykori élettársát rabolta ki, az éjszaka közepén behatolva lakásába.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi ittas állapotban, a zárt ajtó betörésével behatolt korábbi élettársa jászladányi lakóházába. A zajra felébredt az egykori élettárs, valamint a 11 éves gyermeke is.
A nő a tettét számonkérte a férfin, aki azonban ingerülten pénzt követelt a nőtől, miközben egy körülbelül 6 centiméter pengehosszúságú zsebkéssel fenyegette. A gyermekét pedig bezárta a hálószobába.
A férfi ezután a nő ruházatát átkutatta, abból 590 ezer forintot elvett, majd további értékeket keresett a lakásban. Egy széfet is magához vett, és távozni készült.
A nő megpróbálta visszatartani, de a férfi tovább fenyegetőzött azzal, hogy megöli. Egyszer pofon is ütötte, majd rángatni kezdte volt élettársát.
A férfi ezután még a melléképület ajtaját is betörte és onnan ellopott egy flexet is. A nő telefonját is elvette, nehogy értesíteni tudja a rendőrséget. A nő azonban el tudott menekülni és a szomszédai segítségével értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség arra hivatkozva indítványozta az egyébként többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását, hogy a most elkövetett bűncselekmény miatt nagyságára tekintettel szökésétől, elrejtőzésétől alappal lehet tartani.
Az ügyészség megalapozottnak látta továbbá az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében – akivel szemben jelenleg is több büntetőeljárás folyik – mind a bűnismétlés, mind a bizonyítás megnehezítésének veszélyét.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványa alapján elrendelte a férfi letartóztatását.
A bíróság döntésével szemben a gyanúsított és a védője is fellebbezett, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi sajtószóvivő.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.