Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. December 03. 05:01, vasárnap | Helyi

KEZDETÉT VETTE AZ ADOMÁNYGYŰJTÉS

KEZDETÉT VETTE AZ ADOMÁNYGYŰJTÉS

Nt. Koncz Tibor esperessel beszélgettünk az idei adományozás menetéről.

Ahogyan az esperes elmondta a hagyományoknak megfelelően a Nyilas Misi pakk, illetve a cipős doboz adománygyűjtés már a kezdetét vette.

-Egyfelől a rászoruló gyerekeket szeretnék támogatni a határon innen és túl. Ez nagyon fontos számunkra. Úgy gondoljuk, hogy egy cipősdoboznyi szeretetet mindenki képes adni a kicsiktől, a nagyokig egyaránt. A menete az, hogy egy cipősdobozba, az évet és a nemet feltüntetve olyan akár használati, vagy/és egyéb tárgyakat helyezünk bele, amellyel örömet okozhatunk az ajándékot kapó személynek azoknak, akik ezen kívül nagy valószínűséggel semmit nem kapnak majd az ünnep alkalmából. Az adományokat a nevet és a címet feltüntetve december 12-ig fogjuk gyűjteni a lelkészi hivatalban. A szeretetdoboz, az egy más jellegű adomány. Abba tartós élelmiszereket szokták az adományozók elhelyezni. Ennek az értéke általában hat-nyolcezer forint szokott lenni. Tájékoztatásul szeretném megemlíteni, hogy a tavalyi évben kettő és fél millió forint értékben gyűlt össze az adomány. Határideje december 12, ugyanis december 15-én szeretnénk eljuttatni a központi raktárba, ahonnan kiszállításra kerülnek majd a csomagok-mondta el az esperes.

Mint megtudtuk Kárpátaljára Észak-és Délnyugat Magyarországra szokott a csomagok jórésze kerülni. Név és cím nélkül kell a csomagokat leadni, csupán a lelkészi hivatal által vezetett regisztráción kell átesni.

Az esperes a továbbiakban még arról is szólt, hogy van egy kívánságlista elnevezésű új rendszer, hogy bárki az interneten keresztül le tudja adni az igényeit a református egyháznak, hogy mire van szüksége. Ezeket a református egyház begyűjti. Ezentúl bárki, aki a 1358-as telefonszámon kezdeményez egy hívást, ő is a hívás díjával ezt a programot támogatja. Tavaly mintegy ezerháromszáz gyermeknek lett a kívánság listája kielégítve, ezzel is szebbé téve a rászorulók ünnepét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.