Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. December 03. 05:01, vasárnap | Helyi

KEZDETÉT VETTE AZ ADOMÁNYGYŰJTÉS

KEZDETÉT VETTE AZ ADOMÁNYGYŰJTÉS

Nt. Koncz Tibor esperessel beszélgettünk az idei adományozás menetéről.

Ahogyan az esperes elmondta a hagyományoknak megfelelően a Nyilas Misi pakk, illetve a cipős doboz adománygyűjtés már a kezdetét vette.

-Egyfelől a rászoruló gyerekeket szeretnék támogatni a határon innen és túl. Ez nagyon fontos számunkra. Úgy gondoljuk, hogy egy cipősdoboznyi szeretetet mindenki képes adni a kicsiktől, a nagyokig egyaránt. A menete az, hogy egy cipősdobozba, az évet és a nemet feltüntetve olyan akár használati, vagy/és egyéb tárgyakat helyezünk bele, amellyel örömet okozhatunk az ajándékot kapó személynek azoknak, akik ezen kívül nagy valószínűséggel semmit nem kapnak majd az ünnep alkalmából. Az adományokat a nevet és a címet feltüntetve december 12-ig fogjuk gyűjteni a lelkészi hivatalban. A szeretetdoboz, az egy más jellegű adomány. Abba tartós élelmiszereket szokták az adományozók elhelyezni. Ennek az értéke általában hat-nyolcezer forint szokott lenni. Tájékoztatásul szeretném megemlíteni, hogy a tavalyi évben kettő és fél millió forint értékben gyűlt össze az adomány. Határideje december 12, ugyanis december 15-én szeretnénk eljuttatni a központi raktárba, ahonnan kiszállításra kerülnek majd a csomagok-mondta el az esperes.

Mint megtudtuk Kárpátaljára Észak-és Délnyugat Magyarországra szokott a csomagok jórésze kerülni. Név és cím nélkül kell a csomagokat leadni, csupán a lelkészi hivatal által vezetett regisztráción kell átesni.

Az esperes a továbbiakban még arról is szólt, hogy van egy kívánságlista elnevezésű új rendszer, hogy bárki az interneten keresztül le tudja adni az igényeit a református egyháznak, hogy mire van szüksége. Ezeket a református egyház begyűjti. Ezentúl bárki, aki a 1358-as telefonszámon kezdeményez egy hívást, ő is a hívás díjával ezt a programot támogatja. Tavaly mintegy ezerháromszáz gyermeknek lett a kívánság listája kielégítve, ezzel is szebbé téve a rászorulók ünnepét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.