Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Augusztus 14. 05:02, vasárnap | Helyi

KÉZMŰVES TÁBOR AZ OVISOKNAK

KÉZMŰVES TÁBOR AZ OVISOKNAK

A Táncsics 17-es óvodában Nagy Tiborné táborvezetővel beszélgetünk gyönyörű alkotások között, hiszen most zajlik a kézműves tábor.

- Az óvodánkban a nyári kézműves tábor zajlik éppen, amit idén nyolcadik alkalommal szerveztük meg 30 kisgyermek részvételével.
- Mi a célja a tábornak?
- A kézműves tábor célja a tehetséggondozó munkánk gazdagítása, továbbfejlesztése. A táborban azok a kisgyermekek vesznek részt elsősorban, akik az év során az intézményünk kézműves tehetséggondozó műhelyébe jártak, illetve azok a gyerekek, akik nagyon szeretik a kézműves tevékenységet. E mellett táborunk célja, hogy egy olyan tartalmas időtöltést biztosítsunk a gyermekeknek, amelyben elmélyülhetnek, amelyben tovább fejlődhetnek. A tábor kiváló alkalmat biztosít arra, hogy a gyermekek társas kapcsolatai is fejlődjenek, hiszen itt, az intézmény valamennyi nagycsoportosa jelen van, így a szocializációjuk is fejlődik a gyerekeknek. Az iskolai beilleszkedésüket is fogja segíteni, barátságok szövődnek már a tábor alkalmával.

Három fő területre bontjuk a kézműves tevékenységeinket: modern technikák, népi kismesterségek, illetve az újrahasznosítás jegyében is alkotnak a gyermekek. Ezeknek célja a helyi népi kismesterség gazdag világát szeretnénk megszerettetni a gyermekekkel. Az újrahasznosítás jegyében a környezettudatosság, a környezettudatos magatartás formálása a cél. A modern technikákkal pedig olyan újszerű anyagokkal és technikákkal ismerkednek a gyerekek, ahol a képi szabad önkifejezésük fejlődik, kiteljesedhetnek. Forgó rendszerben alkotnak, egy-egy asztalnál ők maguk választhatják meg, hogy mely tevékenységet szeretnék végezni.

Megismerjük a képességeiket, a fejlettségi szintjüket, az érdeklődési körüket és e szerint differenciálva kínáljuk számukra fel az alkotó tevékenységek lehetőségeit, így a teljes személyiségük fejlődik a tábor során. Gazdagító programokat is iktatunk be, a hét folyamán a gyermekkönyvtárba látogattunk el. Ott nagyon tartalmas, gazdag programon vettünk részt Szabó Péterné vezetésével, egy interaktív, drámajátékokkal fűszerezett délelőttünk volt, ahol egy népmesét is hallhattunk. A pénteki nap folyamán Karcagi-Nagy Zoltán fog érkezni a táborunkba és zárásként egy vidám gyermekműsort fog a gyermekek számára nyújtani.
- A gyerekek nagyon izgatottan várják, hogy az általuk készített kincseket hazavigyék szüleiknek.

- Igen, mire vége a tábornak, összegyűlnek a gyönyörű szép alkotások. Nagyon fontos szempont a táborban az is, hogy a szülőket valamilyen szinten bevonjuk ebbe a hangulatba. Minden nap megörökítjük a legemlékezetesebb pillanatokat a táborban és a belső, zárt csoportunk Facebook oldalára feltöltésre kerülnek az aznapi alkotómunkák. Péntek délután nagyon sok szeretettel várjuk a kedves szülőket is, hogy együtt alkossanak a gyermekeikkel. Ez is nagyon fontos, hogy valamilyen szinten megnyerjük a szülőket is a tehetséggondozó munkánk iránti elköteleződéshez.

- Reméljük utána kedvet kapnak ahhoz, hogy leüljenek a gyerekeikkel alkotni, hiszen az újrahasznosítás lehetőségei határtalanok.
- Igen, remek alkalom a tábor erre is, hogy ötleteket tudjunk a szülőknek mutatni, vagy a gyerekek által hazavittek alapján a család esetleg időt tud arra szánni, hogy előveszik a hulladékba tett dolgokat és azokból valami újat, valami szépet elkészítsenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.