Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2021. Július 19. 17:21, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

KIKAPCSOLÓDÁS, PROGRAMOK ÉS KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG GYEREKEKNEK A BALATONON

KIKAPCSOLÓDÁS, PROGRAMOK ÉS KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG GYEREKEKNEK A BALATONON

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közlekedési tábort szervezett a megyében dolgozó kollegák gyermekei részére.

Siófok-Sóstó immár második alkalommal adott otthont az öt napig tartó vízparti feltöltődésnek a nyári szünet kezdetén. Az idén 32 rendőr gyereke élvezhette a Balaton vizét, és bővíthette tudását a közlekedésbiztonság területén.

Szórakoztatásukról és a különböző érdekes programokról nyolc, a baleset-megelőzésért sokat tevő rendőr gondoskodott. Az első nap a Biztonságért Közhasznú Alapítványtól Illés István Ayala zenés előadása során tanulhattak a táborozók többek között a KRESZ táblákról, a rájuk leselkedő veszélyekről. Másnap Pintér József főtörzszászlós, baleseti helyszínelő érdekes és izgalmas látványelemekkel tarkított, interaktív bemutatója kötötte le a gyerekek figyelmét. A táboroztatók - kímélve a gyerekeket - a következő előadást már a Balaton partjára, a fák árnyékába szervezték.

Dávid Mónika őrnagy, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára, beszélt a nyári közlekedés és a strandolás veszélyeiről. Természetesen a napok nagy részét mégis a strandolás és a felhőtlen szórakozás töltötte ki. A tikkasztó melegben vízi–, míg a hűvösebb pillanatokban szárazföldi sorversenyen ügyeskedtek a fiatalok. Zárásként Kosztyó Gábor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője - aki egyben a tábor vezetője is volt - csodás és balesetmentes nyarat kívánt a gyerekeknek, majd megköszönte elhivatott kollégái közreműködését. A vízparton eltöltött napok nemcsak plusz tudást, pozitív emlékeket és szuper ajándékokat adtak a gyerekeknek, hanem ezeknél sokkal értékesebbet is, új barátságokat.

Az utolsó este egy igazán jól sikerült bulival zárult, ahol kicsik és nagyok együtt limbó hintóztak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 01. 09:19, vasárnap | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

2021. Augusztus 01. 08:01, vasárnap | Helyi

ARANY MINŐSÍTÉS

Kiszelák Lenke Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című könyvéből mondott el egy részletet, bár tündérek és boszorkányok nem voltak benne.

2021. Július 31. 08:56, szombat | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

2021. Július 31. 07:10, szombat | Helyi

KÖRMENDI LAJOS TÖRTÉNETE IS ELHANGZOTT

Farkas Zsófia egy Körmendi Lajos történettel nevezett, ami egy tanulságos lóvásárról szólt.