Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Február 10. 06:40, csütörtök | Helyi

KIVÁLÓ SZAKMAI MUNKA A KUTHEN ÚTI ÓVODÁBAN

KIVÁLÓ SZAKMAI MUNKA A KUTHEN ÚTI ÓVODÁBAN

Balajtiné Sütő Margittal, a Madarász Imre Egyesített Óvoda Kuthen úti Óvodájának tagóvoda vezetőjével beszélgettünk arról, hogyan indult a 2022-es év.

Év végén csoportonként megünnepelték a Télapót illetve a karácsonyt. Sajnos a helyzettel való tekintettel szülők nélkül, de a szülőket fotókkal tájékoztatják gyermekeik napjairól.

A januári időszakban több projektet dolgoznak fel - tél, madáretetés, az állatokról való gondoskodás - erre az Örökös Zöld Óvoda nagy hangsúlyt fektetnek.
Az egyik csoport épp ott jártunkkor a madáreleséget raktak ki az etetőkbe.
A tél projektje után következik a farsangi időszak, amit csoportonként fognak megtartani és a szülőket zárt csoportokban egy-egy videofelvétellel, illetve fényképpel tájékoztatják, aminek a szülők nagyon örülnek.

Az oviban négy tehetségműhely van, ezek közül most a néptánc tehetségműhely a Szent Pál Marista Általános Iskolával készül egy közös programra, a tél elűzésére a tavasz köszöntésére. A másik három tehetség műhelyben is tevékenykednek a gyermekek, illetve az ének tehetségműhelyben pályázati megvalósítás időszak van.
Fokozottabban, egyénileg foglalkoznak az iskolába menő gyermekekkel, most van az az időszak, amikor a szülőknek dönteniük kell, hogy marad-e esetleg még egy évet a gyermeke az óvodában, vagy megy iskolába ősszel.

A szeptemberben érkezett több mint 30 kiscsoportos megszokta az óvodai környezetet, a szabályokat, jól, biztonságban érzik magukat és a szülők is megelégedve hagyják itt gyermeküket minden nap.
Nagy hangsúlyt fektetnek a pedagógiai programban a mozgásra. Minden nap szoktak a gyermekekkel mozogni, tornázni. Ha az időjárás megengedi az udvaron, amely nyáron megújult.

Ha kint nincs rá lehetőség, akkor a jól felszerelt tornaszobában mozognak a gyermek, akikre a tanév végéig még sok-sok élmény vár és remélhetőleg a ballagáson már a szülők is itt lehetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.