Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2020. Augusztus 06. 15:53, csütörtök | Helyi

Kováts Mihály Tagiskola felújítása

Kováts Mihály Tagiskola felújítása

Augusztus 5-én, szerdán került sor a Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézmény felújítási munkálatainak bejárására.

A bejáráson részt vett Szepesi Tibor, a Karcag Városi Önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke.


Számos újítás valósult meg, amelyet a helyszínen tekinthettek meg a megjelentek, köztük Dedinszky László is az iskola pedagógusa, aki több mint harminc éve oktat az iskolában. Mint megtudtuk a munkálatok végéhez közelednek és hamarosan megnyitja kapuit a megszépült intézmény.

Ahogyan Szepesi Tibor a Városi Önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke elmondta, a változás nemcsak az intézmény falain kívül, hanem belül is látható. Az aula, a tantermek, a vizesblokkok, a folyosók, mind megújultak.


-Talán a legszembetűnőbb változás az, hogy új épületszárnnyal gazdagodott az intézmény. Ebben a részben öt tanterem és egy tetőtéri rész is kialakításra került. Így nagy valószínűséggel minden osztály, külön osztálytermet kaphat majd.

Ezáltal létrejöhet egy olyan közösségi tér, amely még személyesebbé teheti a diákok mindennapjait az iskolában tartózkodás ideje alatt - tudtuk meg az elnöktől, aki eredményes tanévet és sikeres tanulmányokat kívánt minden idejáró diák számára.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 08:50, vasárnap | Helyi

KUNSZÖVETSÉG HELYTÖRTÉNETI PÁLYÁZAT

Dr. Pintér Zoltán Árpádal a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium pedagógusával, történésszel arról beszélgettünk, hogy milyen szerepet vállalt a Kunszövetség helytörténeti pályázatában...

2020. Szeptember 20. 08:48, vasárnap | Helyi

KARCAG SZEREPE A HELYTÖRTÉNETI KUTATÁSBAN

Egyetemi tanárként, hivatásos történészként azt látom, Karcag helytörténetének művelése nagyon jó kezekben van, hiszen például Dr. Pintér Zoltán személyében szakavatott történészkutatója van a városnak.

2020. Szeptember 19. 09:05, szombat | Helyi

Folyamatosan fejlődik térségünk is

Újabb beruházások valósultak meg Berekfürdőben. Pályázati forrásból megszépült a gyógyfürdő előtti Rendezvénytér, egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően pedig a polgármesteri hivatal épületét is bővíthették.

2020. Szeptember 17. 16:37, csütörtök | Helyi

BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS

A biztonságos kerékpáros közlekedésre figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Városgondnokság szakemberei az oktatási intézmények előtti zebrákhoz.