Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Január 17. 05:00, kedd | Helyi

KUNDRA HANNA SZEREPELT AZ ADVENTI ÜNNEPSÉGEN

KUNDRA HANNA SZEREPELT AZ ADVENTI ÜNNEPSÉGEN

Kundra Hannával, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda negyedikesével beszélgettünk, arról, mit jelent számára a versmondás, a mesemondás és az éneklés.

Legutóbb az adventi ünnepségeken hallhattuk szavalni Hannát.
-Kárász Izabella: Megérkezett c. versét mondtam el. Az osztályfőnököm adta a verset és nagyon megtetszett ez a vicces történet, mert én magam is nagyon sokat szoktam nevetni.

-Hanna szereti a matekot, a nyelvtant és az olvasás, a technikát azonban nem szereti, énekelni azonban annál inkább szeret és tud is.
-Énekkarra járok, de otthon is szoktam énekelni. Nincsen kedvencem, mert mindegyik népdalt nagyon szeretem. Általában a napköziben meg szoktam csinálni a házit, ezért otthon már nem nagyon szoktam tanulni. Otthon szoktunk játszani a testvéremmel társasjátékot, vagy szoktam vele még babázni, mert ő még hatéves.

-Hanna szeret anyukájának a konyhában is segíteni.
-Amikor főz, azt nézni szoktam, de ebédnél a tányérokat szoktam segíteni kipakolni. A suliban pedig sok versenyen indultam. A múltkor a mesemondóra mentem, előtte a versmondóra, de matekversenyen még sosem indultam. A félévi eredményem olyan lesz, ahogy én szeretném, jó. Az énekkari fellépéseket azért szeretem, mert megyünk a templomba és más városokba énekelni.

-Hanna a felsős tárgyak közül legjobban a biológiát várja majd, de a többire is nagyon kíváncsi. Bár a technika órák nem a kedvencei, de otthon horgolni nagyon szeret, már csinált táskát is. Az alapokra anyukája testvére tanította meg.

-Először kigondolom, aztán megpróbálom megcsinálni amit szeretnék, ha nem sikerül, akkor visszabontom, de általában sikerülni szokott. Az első táska két hónap alatt készült el, de utána már volt olyan, amikor egy nap alatt meg tudtam egyet csinálni, már belejöttem - árulta el Hanna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.