Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Január 18. 05:00, szerda | Helyi

KUNDRA HANNA SZEREPELT AZ ADVENTI ÜNNEPSÉGEN

KUNDRA HANNA SZEREPELT AZ ADVENTI ÜNNEPSÉGEN

Kundra Hannával, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda negyedikesével beszélgettünk, arról, mit jelent számára a versmondás, a mesemondás és az éneklés.

Legutóbb az adventi ünnepségeken hallhattuk szavalni Hannát.
-Kárász Izabella: Megérkezett c. versét mondtam el. Az osztályfőnököm adta a verset és nagyon megtetszett ez a vicces történet, mert én magam is nagyon sokat szoktam nevetni.

-Hanna szereti a matekot, a nyelvtant és az olvasás, a technikát azonban nem szereti, énekelni azonban annál inkább szeret és tud is.
-Énekkarra járok, de otthon is szoktam énekelni. Nincsen kedvencem, mert mindegyik népdalt nagyon szeretem. Általában a napköziben meg szoktam csinálni a házit, ezért otthon már nem nagyon szoktam tanulni. Otthon szoktunk játszani a testvéremmel társasjátékot, vagy szoktam vele még babázni, mert ő még hatéves.

-Hanna szeret anyukájának a konyhában is segíteni.
-Amikor főz, azt nézni szoktam, de ebédnél a tányérokat szoktam segíteni kipakolni. A suliban pedig sok versenyen indultam. A múltkor a mesemondóra mentem, előtte a versmondóra, de matekversenyen még sosem indultam. A félévi eredményem olyan lesz, ahogy én szeretném, jó. Az énekkari fellépéseket azért szeretem, mert megyünk a templomba és más városokba énekelni.

-Hanna a felsős tárgyak közül legjobban a biológiát várja majd, de a többire is nagyon kíváncsi. Bár a technika órák nem a kedvencei, de otthon horgolni nagyon szeret, már csinált táskát is. Az alapokra anyukája testvére tanította meg.

-Először kigondolom, aztán megpróbálom megcsinálni amit szeretnék, ha nem sikerül, akkor visszabontom, de általában sikerülni szokott. Az első táska két hónap alatt készült el, de utána már volt olyan, amikor egy nap alatt meg tudtam egyet csinálni, már belejöttem - árulta el Hanna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.

2024. Május 07. 14:39, kedd | Helyi

Kunyhó égett Karcagon

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű épület kedd reggel Karcagon, a Partoskert 1 utcában.

2024. Május 07. 14:00, kedd | Helyi

KOPJAFA AVATÁS A VADÁSZHÁZNÁL

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából kopjafát állított a Vadászháznál.