Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Október 13. 20:54, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Letartóztatásban a karcagi drogkereskedő banda férfi tagjai

Letartóztatásban a karcagi drogkereskedő banda férfi tagjai

A Szolnoki Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta négy karcagi férfinek a letartóztatását.

Kiadagolva szállították házhoz az illegális szert Karcagon.

A rendelkezésre álló adatok a férfiak közül hárman 2022 decemberétől – eddig nem beazonosított helyről – új pszichoaktív anyagnak minősülő anyagot szereztek meg, amelyet 2023 nyaráig Karcagon, két lakóházban is tároltak.

A három férfi a tiltott szereket mérleg segítségével egységcsomagokba adagolta és azokat több személy részére Karcagon 4-5.000 forint/gramm áron értékesítette, úgy, hogy közülük ketten ki is szállították azokat a vásárlóknak.

A negyedik letartóztatott férfi 2022 decemberétől a mostani őrizetbe vételéig havonta több alkalommal Karcagon, az általa korábban az egyik gyanúsított társától megvett új pszichoaktív anyagot szintén kiadagolta és azt 10.000 forint/gramm vételáron több személy részére értékesítette karcagi lakóházakban egy, az ügyben szintén gyanúsított, de őrizetbe nem vett fiatal nő segítségével.

A járási ügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy az egyik gyanúsított többszörösen büntetett, egy másik szintén büntetett, azonban mindannyian huzamosabb ideje főként a drogterjesztésből élnek, és hármójuknak nincs állandó munkahelye, rendszeres jövedelme sem, így esetükben mind a szökés, elrejtőzés, mind a bűnismétlés veszélye fennáll.

Kiemelte továbbá az ügyészség azt is, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában jelentős mértékű a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye is.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján 2023. október 13-án elrendelte a négy férfi letartóztatását, azonban a gyanúsítottak és védőik fellebbezése okán végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban az alábbi linken elérhető tájékoztatást adta az ügyben:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/ujabb-dilerek-rendorkezen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.