Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 22. 14:45, szombat | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a kenderesi férfi, aki a saját otthonában árulta a "herbált"

Letartóztatásban a kenderesi férfi, aki a saját otthonában árulta a

A Karcagi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 31 éves kenderesi férfinek a letartóztatását.

A férfi a saját otthonában árulta az új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi törmelékeket.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 31 éves férfi 2021 szeptembere és 2022 januárja között a kenderesi házában rendszeresen árult új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi törmelékeket a helyi és környékbeli településen élőknek. Alkalmanként az is előfordult, hogy nem pénzért, hanem a háza körüli munkák elvégzéséért adta át a tiltott anyagot, vagy fával fizetettek azért.

Az eddig beszerzett adatok alapján a férfinek volt olyan vevője is, akinek 2021 novembere és 2022 januárja között negyven esetben értékesített „herbál” fantázianevű új pszichoaktív anyagot, alkalmanként 3.000 forintért.

A járási ügyészség azért indítványozta a vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen is büntetett gyanúsított letartóztatását, mert a kiszabható büntetésre figyelemmel (1-5 évig terjedő szabadságvesztés) fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az indítvány szerint az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is megalapozott, mivel megélhetését a bűncselekmény elkövetéséből biztosította. A járási ügyészség hivatkozott továbbá arra is, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást is megnehezítené.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és 2022. január 21-én elrendelte a férfi letartóztatását. A végzést a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a gyanúsított védője, aki a letartóztatás elrendelésén nem vett részt, még nem nyilatkozott a fellebbezés kérdésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.