Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2022. Január 22. 14:45, szombat | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a kenderesi férfi, aki a saját otthonában árulta a "herbált"

Letartóztatásban a kenderesi férfi, aki a saját otthonában árulta a

A Karcagi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 31 éves kenderesi férfinek a letartóztatását.

A férfi a saját otthonában árulta az új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi törmelékeket.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 31 éves férfi 2021 szeptembere és 2022 januárja között a kenderesi házában rendszeresen árult új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi törmelékeket a helyi és környékbeli településen élőknek. Alkalmanként az is előfordult, hogy nem pénzért, hanem a háza körüli munkák elvégzéséért adta át a tiltott anyagot, vagy fával fizetettek azért.

Az eddig beszerzett adatok alapján a férfinek volt olyan vevője is, akinek 2021 novembere és 2022 januárja között negyven esetben értékesített „herbál” fantázianevű új pszichoaktív anyagot, alkalmanként 3.000 forintért.

A járási ügyészség azért indítványozta a vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen is büntetett gyanúsított letartóztatását, mert a kiszabható büntetésre figyelemmel (1-5 évig terjedő szabadságvesztés) fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az indítvány szerint az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is megalapozott, mivel megélhetését a bűncselekmény elkövetéséből biztosította. A járási ügyészség hivatkozott továbbá arra is, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást is megnehezítené.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és 2022. január 21-én elrendelte a férfi letartóztatását. A végzést a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a gyanúsított védője, aki a letartóztatás elrendelésén nem vett részt, még nem nyilatkozott a fellebbezés kérdésében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 05:04, szombat | Helyi

REKORD BEVÉTEL VÁRHATÓ A SZÁLLODÁKBAN

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2022-ben rekordbevételre lehet számítani a magyar szállodákban - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség televíziónkkal

2022. Május 28. 05:03, szombat | Helyi

ÚJABB SIKEREK A SZAKMAI VERSENYEN

A Szentannai Sámuel Református Középiskolában Simon Gyula szakoktatóval beszélgettünk, hiszen két diákja ismét újabb sikereket ért el egy szakmai versenyen.

2022. Május 28. 05:01, szombat | Helyi

SZÉPÜL FŐTERÜNK

Molnár Pállal, a Városgondnokság vezetőjével a Főtéren beszélgettünk a tavaszi munkákról.

2022. Május 28. 05:00, szombat | Helyi

LEÉGETT AZ ÉTTEREM TISZAFÜREDEN

Kigyulladt egy fatároló Tiszafüreden, a Kikötő körúton.