Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. December 10. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a kenderesi kábítószerkereskedő pár

Letartóztatásban a kenderesi kábítószerkereskedő pár

A Karcagi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta egy 55 éves kenderesi férfinek és 49 éves élettársának a letartóztatását.

A pár csaknem egy éven át, 2021 elejétől 2021. december 7-ig, kenderesi házukban, kábítószert és új pszichoaktív anyagot árult több helybéli és kisújszállási személynek.

A járási ügyészség azért indítványozta a büntetett előéletű férfi és élettársa letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén, a kiszabható büntetés súlyától tartva elrejtőznének a bűnüldöző hatóságok elől, illetőleg megnehezítenék a bizonyítást a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, s az is alappal feltételezhető esetükben, hogy szabadságelvonás nélkül tovább folytatnák cselekményüket.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványa alapján letartóztatta a gyanúsítottakat.

A gyanúsítottak és védőik fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a következő linken hozzáférhető tájékoztatást adta a nyilvánosság számára: http://www.police.hu/index.php/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb hireink/bunugyek/kabitoszer-kereskedok-orizetben-5

Tisztelettel:

Dr. Nagy Lajos

csoportvezető ügyész

sajtószóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Május 13. 10:20, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.