Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2023. Augusztus 12. 05:02, szombat | Helyi

LETÉPTE A TEMPLOM TETEJÉT A VIHAR POROSZLÓN

LETÉPTE A TEMPLOM TETEJÉT A VIHAR POROSZLÓN

Hatalmas károkat okozott a vihar a szomszéd vármegyében is, Poroszlón.

A vihar megrongálta a felújítás alatt álló református templom ideiglenes tetejét is, szerencsére személyi sérülés nem történt, azonban a templom harangozása veszélybe került.

A helyi lelkészt kérdeztük a viharról és a károkról.

-A délután folyamán egy hirtelen vihar kerekedett. Itt a Tisza-tó mellett ez általában nem ritka, de ennél a nagyon nagy melegnél, ami a mai nap volt, ez mégis rendkívüli hirtelen történt. Jöttek a fellegek, aztán már csak azt láttuk, hogy a szél tépte a fákat, és az, ami hihetetlen volt az elmúlt egy évben, hogy fent volt már egy ideiglenes tető a tornyunkon, mert vártunk, hogy egy új süveg készül, de eddig nem volt vele baj, a viharokat állta, most viszont sajnos szerintem a nagy melegtől meghajlott és sikerült a szélnek alákapnia. Úgyhogy nem szerettük volna, hogy ennyire drasztikus módon kerüljön le igazából ez az ideiglenes tető, de sajnos, ahogyan látják, itt lekerült, és végül is a tornyunknak a harangozása kerül igazából itt most veszélybe. El kellett vágni a zsinórokat, el kellett vágni a vezetékeket, az áramellátást. Már csak két hét választott volna el bennünket attól, hogy az ácsok kijöjjenek és felhelyezzék az új süveget.

-Bizonyára megvan ezzel is a Mindenható Istennek az akarata. Azért nagyon hálát adunk, hogy nem a mellettünk lévő főútra, a 33-as főútra borult rá az ideiglenes tető, sem az újonnan épített süvegre, ami itt látható mellettem. Hanem egy olyan köztes helyre, ahol senki nem sérült meg, úgyhogy személyi sérülés nélkül, sajnos anyagi kárral, de ezt elviselve mégis azt tudjuk mondani, hogy hálát adunk, hogy ez a vihar is szerencsésen történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.