Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2019. December 13. 19:44, péntek | Helyi

LONDONBAN JÁRTAK A GYÖRFFYSEK

LONDONBAN JÁRTAK A GYÖRFFYSEK

A közelmúltban néhány napot Londonban töltött 16 nyolcadikos a Györffy István Katolikus Általános Iskolából.

Régi álma volt ez Vass György angol szakos tanárnak, aki tanév elején hozzákezdett a szervezéshez, s a két nyolcadik osztályból választotta ki az utazó diákokat.
Kovács Miklósné igazgató maga is járt korábban Londonban, így támogatta a kirándulást, hiszen fontos, hogy más országok kultúrájával is megismerkedjenek a Györffysek, akiknek az iskolai alapítvány is nyújtott az utazáshoz támoagtást.


Voltak, akik először ültek repülőn, számukra ez is nagy élmény volt, de a város nevezetességei is tetszettek nekik éppúgy, mint a nagyvárosi nyüzsgés, az emeletes buszok, amelyre felszállhattak. A látnivalók közül a MadameTusseuds Museum, a Tower Bridge, a The Natural History Museum, a Tower of London, a Buckingham Palace, a Hyde Park, a Westminster Abbey is magával ragadta a diákokat.


Előtte hozzáolvastak a látnivalókról, azok történetéről, így tudták mi vár rájuk.

Mint a nyolcadikosok elmondták, a programok mellett betekintést nyertek a londoni emberek hétköznapjaiba, megkóstolták a nevezetes hamburgerlánc kínálatát és más angol ételt is, s az angol társalgást is gyakorolhatták az utazás alatt.
Többen szüleikkel is szeretnének majd visszamenni Londonba.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 06. 15:53, csütörtök | Helyi

Kováts Mihály Tagiskola felújítása

Augusztus 5-én, szerdán került sor a Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézmény felújítási munkálatainak bejárására.

2020. Augusztus 03. 18:38, hétfő | Helyi

Életét három szó jellemezte igazán: a hit, a remény és a szeretet

Az április 11-én, 94. életévében elhunyt dr. Sántha József nyugalmazott belgyógyász főorvosra, mindannyiunk szeretett \"Jóska bácsijára\"megemlékező istentiszteleten búcsúztunk el

2020. Augusztus 02. 08:35, vasárnap | Helyi

Szobafestők nyári gyakorlaton

A Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban töltötték le kötelező, nyári szakmai gyakorlatukat a 9-10-es szobafestő-mázoló-tapétázó tanulók.

2020. Augusztus 01. 09:04, szombat | Helyi

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.