Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2020. Július 31. 08:33, péntek | Helyi

Lopást akadályozott meg egy tűzoltó

Lopást akadályozott meg egy tűzoltó

Molnár Tibor tűzoltó őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Főügyeleti Osztályának ügyeletvezetője polgárőrként is tevékenykedik lakóhelyén, Szászberken.

Molnár Tibor tűzoltó őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Főügyeleti Osztályának ügyeletvezetője polgárőrként is tevékenykedik lakóhelyén, Szászberken. Július huszonnyolcadikán egyik ismerőse jelezte neki, hogy a településen egy gyanús emberre lett figyelmes.

Pár nappal korábban már elloptak egy kerékpárt a nyilvános kerékpártárolóból, ezért a tűzoltó azonnal biciklire ült és a helyszínre sietett. Itt hamarosan fel is bukkant az illető, aki a tárolóból egy nő által korábban letámasztott kétkerekűt próbált meg elvinni. Az őrnagy felszólította, hogy tegye vissza a biciklit, és a rendőrök kiérkezéséig vissza akarta tartani, de a férfi – zsákmányát hátrahagyva – menekülni kezdett.

Molnár Tibor biciklivel a nyomába eredt, közben értesítette polgárőrtársait és felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. A hajszát nehezítette, hogy az őrnagy biciklijéről leesett a lánc, ezért futva üldözte tovább a Zagyva gát melletti tarlón, illetve gyepen a tolvajt, miközben társai a gáton autóval igyekeztek elfogni. A menekülő férfi átúszott a Zagyván az újszászi oldalra. Ott azonban egy másik szászberki polgárőrnek sikerült feltartóztatnia az addigra teljesen kifáradt tettest, akit végül a rendőrök vittek el a helyszínről.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 11:52, kedd | Helyi

Tóni bácsi tanácsai a kerteseknek

A mezőgazdasági termelést a bonyolultság, a sokoldalúság és az állandóan, dinamikusan változó állapot jellemzi; az időjárás kiszámíthatatlansága miatt ez a foglalkozás - hobbi -

2021. Január 19. 11:41, kedd | Helyi

Hóágyúztak a megyeszékhelyen

Ilyen sem volt még megyénkben. Hóágyúval gyártottak havat a Várkonyi téren. Szombat délutántól- a járványügyi szabályok betartása mellett- szabad volt a siklás, elkészül megyénk első műhavas szánkópályája.

2021. Január 19. 11:37, kedd | Helyi

Baglyok a belvárosban

Városunkban a Görög Katolikus Templom mögötti fán fészkelő baglyokra lettek figyelmesek városunk lakói.

2021. Január 19. 11:08, kedd | Helyi

Kis kukták tanulnak a karcagi séfnél

A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének \"Kukták\" főzőcsapat Dedinszki László szakkör vezetővel ünnepi ételeket készítettek