Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Június 03. 13:39, csütörtök | Helyi

MATEMATIKA VERSENYEN VETTEK RÉSZT A REFISEK

MATEMATIKA VERSENYEN VETTEK RÉSZT A REFISEK

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 3. b osztályosai sikeresen szerepeltek a Curie Országos Matematika Verseny megyei döntőjén. A részletekről felkészítőjükkel, Kiszelák Edit tanítónővel beszélgettünk.

A vírushelyzet miatt a gyerekek most az iskolában, és nem Szolnokon versenyeztek.
A tanítónő osztályában sok matematika iránt fogékony gyermek van, akik jól átlátják a feladatokat és ügyesek.

A matekverseny nagyon sokat hozzátesz ahhoz, hogy órán ügyesek legyenek és semmi baj, ha nem ér el olyan versenyeredményt, az a lényeg, hogy kedve legyen, hiszen anélkül nem megy - véli a tanítónő, akinek szép sikereket értek el diákjai.
A legjobb helyezést Béres Dóri érte el, második lett, Szabó Glenda harmadik, Szabó Máté negyedik, Bereczki Zétény ötödik, Lőrincz Mátyás hatodik, Kiss Hanna hetedik és Szentesi Linda nyolcadik helyen végzett.

A gyerekek a tanító nénitől ötöst és osztályfőnöki dicséretet kaptak, az 1-3 helyezést elérők igazgatói dicséretet is.
A gyerekeket a matematika felé játékos feladatokkal, eszközökkel, társasjátékokkal motiválja a tanítónő, aki minden feladathoz megkeresi azt a fajta játékos tevékenykedtetést, amivel megértik azt, és szívesen tanulják az egyébként nem könnyű tárgyat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.