Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 22. 05:02, péntek | Helyi

MEG KELL VÉDENÜNK KÖZÖS EREDMÉNYEINKET

MEG KELL VÉDENÜNK KÖZÖS EREDMÉNYEINKET

Meg kell védenünk közös eredményeinket- egyebek mellett ez hangzott el a karcagi Országjáráson, amelyen országgyűlési képviselők mellett Rétvári Bence államtitkár buzdított mindenkit a nemzeti konzultáció kitöltésére.

Elindította a kormány a legújabb nemzeti konzultációt, amely a „Szuverenitásunk védelméről” címet viseli.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:
Orbán Viktornak nem igaza van, hanem ahogy mondani szokták, igaza lesz. És igaza lett most is, amikor 2015-ben azt mondta, hogy kerítést kell építeni és Magyarországon nem szabad migránsgettókat és idegen kultúrájú népeket számlálatlanul beengedni, akkor Európában mindenki szidta. És most belátták egész Európában, hogy amikor terrorcselekmények, hatalmas tüntetések, a közbiztonság megromlása mutatkozik, akkor nyugat- európaiak azt mondják, hogy Magyarország a béke szigete.

Ezúttal tizenegy kérdésen keresztül kéri ki a választópolgárok véleményét a kormány.

FAZEKAS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:
Ha a szuverenitás forrása ma Magyarországon a nemzet, a nemzet tagjai, tehát önök is és a többi közel tízmillió ember, akkor azt el kell mondani, hogy nem volt ez mindig így. Nem is olyan régen még máshogy volt, mert a Szovjetúnió megmondta a magyar pártállamnak, hogy mit kell csinálni, azok pedig lebontották ugye a végrehajtandó feladatot a legkisebb település szintjére.

Annak érdekében, hogy a nemzeti konzultációt minél többen töltsék ki, az ország több településére is országjárást szervez a kormány. Karcagon Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára buzdított a konzultáció kitöltésére.

RÉTVÁRI BENCE, parlamenti államtitkár, Belügyminisztérium:
Nincs olyan generáció, nincs olyan nemzedék, amelyiknek ne kéne vagy kivívni, vagy megvédeni a szuverenitást. Mi az egyik legjobb helyzetben vagyunk, ha az utóbbi ötszáz év történelmét nézzük, mert a lehető legnagyobb szabadságban vagyunk mi magyarok, a korábbi évekhez képest, nekünk megvédenünk kell csak a szabadságunkat. Nem úgy, mint a negyvennyolcasoknak, vagy az ötvenhatosoknak, nekik kivívniuk kellett.

A konzultációs kérdőíveket- ahogy az eddigieket is- postán küldik ki.

SZEPESI TIBOR, Karcag polgármestere:
Meg kell védeni azokat az eredményeket, amelyek minden település, minden településen lakók érdekében szükségesek. Meg kell védeni azt a szabadságot, amelyet kivívtunk. Nem akarunk migránsokat, nem akarunk befogadni egyetlen településre sem migránst. A lakosság érdekében meg kell védenünk valóban a rezsicsökkentést. Meg kell védenünk a kamatstopot, az extraprofit- adót.

A nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldési határideje január tizedike.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.