Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Február 28. 05:00, kedd | Helyi

MEGJELENT A CD-JÜK

MEGJELENT A CD-JÜK

 Év végén jelent meg a Senor együttes első, országosan terjesztett Cd-je, az Eposz.

Első karcagi bemutatkozó koncertjük jól sikerült - tudtuk meg Perge Tibor énekes-alapítótól és fiától, Adrienntől, aki billentyűsa csapatban.

- Nyáron találkoztunk a kiadóval, akihez a Tankcsapda, a Mobidick, Balázs Fecó, Cserháti Zsuzsa albuma is kötődik. Amikor meghallgatták a zenénket, tettek egy ajánlatot, amit elfogadtunk, hiszen szeretnénk, ha minél szélesebb körben megismernék dalainkat az országban. Mára több generáció nőtt fel dalainkon, sajnos vannak, akik az alapítók közül sincsenek már velünk. Hiszem, hogy Bodnár Zoli nagyon boldogan hallgatja odafönt a dalokat - sorolta az előzményeket Perge Tibor, aki a karcagi Arany János iskolába járt zenetagozatra.

- Nyolcadik után bekerültem egy formációba, aminek tagja volt Mátyus Sanyi, Perge Attila és Feke János. Az első próbán meg is írtuk Sanyival Az ó, miért nem szeretsz már?-t, ami az első csalódásról szólt, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy összekovácsolódtunk a koncertek, próbák után. Emlékszem Sanyival körbesétáltuk a fél várost és álmodoztunk, játszottunk Beatles dalokat öltönyben, meg mindent, amihez hozzáférhetünk, meg el tudtunk játszani. Aztán megalakult saját rock dalokkal a Richei, ami másfél-két évig működött, a helyi iskolákban kaptunk fellépési lehetőséget.

- Aztán jött 1985-ben a Senor, az évek során sok zenekarral felléptek.

- Utánozni nem szerettünk volna, így rengeteg munkát fektettünk abba, hogy saját utat keressünk. Nagyon jó barátaink jöttek szövegírónak és néha beugró zenésznek, az Eposz sem jöhetett volna létre nélkülük. A borítóra az 1985-ös alapító és a 2011-es újjáalakult Senor tagok is felkerültek, de az összes eddigi zenészünknek köszönjük az elmúlt éveket.
- Jelenleg is vannak fellépésiekKarcagon és vidéken is.

- Évek óta a HEMO-ban rendezünk koncerteket, meghívunk olyanokat, akikkel közeli zenei, baráti kapcsolatban vagyunk, közös koncerteket csinálunk, cserébe tőlük azt kérjük, vigyenek magukkal koncertjeikre, hogy megismerhessék dalainkat. Így eljutottunk Erdélybe is Kalapács Józsi révén, de a Triász is rendszeresen jár hozzánk, általuk a Backstageban rengeteget játszunk, de említhetném a Mobilmániát Vikidál Gyulával, akik rendszeresen jár ide, Zeffer Andrást is, aki tavaly megtisztelt bennünket azzal, hogy eljött Karcagra egy jótékony koncertre. Ilyen kaliberű zenészek segítik a munkánkat, mi elő zenekarként, kellő tisztelettel állunk hozzájuk.

- A covid nagyon megviselte az énekest, akit azene átsegített a nehézségeken.
- Ez gyógyított meg. Nehéz volt az elmúlt két év, köszönöm a bíztatást, az aggódást, amit innen is szeretnék megköszönni mindenkinek. Kilenc napig altattak, lélegeztetőgépen voltam, nem sok esélyt láttam,amikor felébredtem, hogy énekelni, beszélni tudok. Két dolgot szerettem volna, az erdőben sétálni és énekelni. Mindkettő megvalósult szerencsére. Azt hiszem, hogy ez a cd-nk másoknak is erőt fog adni - mondja Perge Tibor, aki számára fiával egy színpadon állni csodálatos érzés. Nagy hatással van rám, 10 éves kora óta együtt alkotunk. Ő már túllépett szerintem rajtam bőven tudásban, ez nem titok - vallja be a zenész, aki fia szóló karrierjét is egyengeti.

Perge Adrián számára kikapcsolódás és nem munka a zenélés. A próbateremben is szeretek alkotni, ilyen-olyan formációval zenélni, akár csak kisegíteni önzetlenül mások munkáját. Emellett vannak zenei felkéréseim is, tegnap beszéltem a Chrome Rt. zenekarból Kovács Attilával, aki a válogatás albumukhoz kért fel segíteni - mondja Adrián, aki reméli, hogy dalaik sok emberhez eljutnak. Kedvencem az édesapámmal szerzett Ébredés dalunk, amelyet a covid problémája előtt írtunk, s arról szól mekkora érték az, hogy látjuk felkelni a napot, s ha minden nap tudunk tenni valamit az emberiség érdekében. Vannak még szerzeményeim, amiket majd szeretnék bemutatni - árulja el Adrián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!