Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Július 30. 16:40, péntek | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

MEGKEZDŐDÖTT A „VARRÓ UTCAI BÖLCSÖDE FELÚJÍTÁSA”

MEGKEZDŐDÖTT A   „VARRÓ UTCAI BÖLCSÖDE FELÚJÍTÁSA”

A „Bölcsödei férőhelyek kialakítása,bővítése” című pályázati kiírására benyújtott projekt 500,00 millió Forint 100 % -os vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Európai Uniós forrás segítségével a Karcag Városi Önkormányzat megkezdte a Varró utcai Bölcsöde felújítását a TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00003 pályázat keretén belül.

A „Bölcsödei férőhelyek kialakítása,bővítése” című pályázati kiírására benyújtott projekt 500,00 millió Forint 100 % -os vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Karcag Városi Önkormányzat pályázati forrásból megkezdi a Varró utcai Bölcsöde akadálymentesítését, egyes szerkezeti elemeinek felújítását.

A jelenleg használaton kívüli harmadik pavilonjánt átalakítja és korszerűsíti. A beruházás során két új csoportszobát hoz létre. Így a projekt végére 22 új férőhellyel bővíti a bölcsödét.

A pályázat keretében megújuló energiaforrást alakít ki, továbbá megvalósítja a játszóudvar felújítását, babakocsi és a kerékpárok elhelyezését is.

Projekt célja a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása, többek között a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése, a bölcsődei szolgáltatás fejlesztése és új férőhelyek kialakításával.

Továbbá a fenntartói költségek csökkentése, a megújuló energetikai források kialakításával. Tájékoztatta szerkesztőségünket Szepesi Tibor Karcag Város polgármestere

A projektről bővebb információt a www.euprojekt.karcag.hul oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.